Multi dintre noi nici nu ne putem imagina o locuinta de numai 27 de mp. Arhitectul Brad Swartz a avut viziunea transformarii unui spatiu atat de mic intr-o locuinta perfect functionala pentru un cuplu. Si dupa cum vom vedea, functionalitatea nu a afectat in niciun fel designul.

Spatiul avut la dispozitie a fost unul de tip garsoniera cu bucataria deschisa in living si o baie.

Amplasarea geniala a unor pereti pliabili in care au fost integrate biblioteca, televizorul si o zona de lucru (birou) a facut ca spatiul sa capete o noua dimensiune si sa separe un dormitor mic, dar complet, de zona de living. In plus, dormitorul a fost construit peste nivelul livingului, creand astfel un spatiu inteligent de depozitare sub el.

Bucataria, desi a ramas deschisa catre living, a fost izolata partial prin construirea unui perete lateral care a creat, in acelasi timp, si un hol mic la intrare.

Citește si: Amenajarea unui spatiu de 25 mp - echilibrul perfect intre functional si estetic

Designul minimalist, albul fiind culoarea principala, a permis arhitectului introducerea in spatele zonei de gatit a unei mese, fara a aglomera vizual spatiul.

Astfel de amenajari ne demonstreaza ca lipsa spatiului nu este intotdeauna cel mai mare dusman al casei noastre. Trebuie doar sa gasim designerul sau arhitectul care sa compenseze aceasta lipsa prin viziunea plastica, dinamica si functionala asupra potentialului de transformare al spatiului avut.

Foto credit: Katherine Lu

Citește si: Design original si creativ intr-un apartament mic
Alege din peste 50.000 de produse de mobilier si decoratiuni!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!