fbpx

In Bucuresti se vor construi 100 de locuinte din containere maritime

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

O companie din Bulgaria vrea sa construiasca in Bucuresti un imobil cu 100 de locuinte din containere maritime iesite din uz, iar pretul unui astfel de apartament va fi de circa 12 mii de euro, informeaza Mediafax.

Deschide Galeria

Firma Pam Consult Consortium prezinta, in cadrul editiei de primavara a Targului Imobiliar National – tIMOn, un proiect nou de locuinte care vor avea un pret foarte accesibil. Este vorba de un ansamblu social construit din containere maritime, ce va insuma 100 de apartamente de 2 camere si care va fi structurat pe 5 etaje.

Povestea Casei a facut o mica cercetare pornind de la aceasta stire, si va prezinta cateva avantaje ale acestor locuinte construite din containere maritime reciclate.

Aceste tipuri de apartamente reprezinta solutii ideale de locuit pentru cei care vor sa economiseasca bani, dar si pentru cei care sunt pasionati de recilcare si vor sa faca din asta un adevarat mod de viata.

Casele din containere sunt concepute pentru a economisi cat mai multa energie, unele dintre acestea au acoperisuri verzi, panouri solare si sisteme pentru recoltarea apei de ploaie.

Unitatile prefabricate se livreaza complet asamblate, necesita un minimum de fundatie pe care sa fie asezate, iar in cazul acesta costurile de amenajare vor fi considerabil reduse.

Desi dimensiunile unei asemenea locuinte sunt mai mici, oamenii care locuiesc in ele au parte de confortul specific unei case normale. Containerele reprezinta o solutie de locuit ecologica, sunt durabile si pot fi mutate si dezasamblate cu usurinta fara a li se afecta structura.

Avand in vedere ca, in principiu, containerele sunt folosite pentru transport putem sa ne bazam si pe rezistenta lor. Astfel, in situatii de urgenta cum ar fi cutremurele, inundatiile sau alte calamitati naturale, o locuinta din containere va fi mult mai rezistenta decat una construita din materiale clasice.

Casele din containere sunt un concept relativ nou in Romania, dar pe plan international au un succes foarte mare. Mai ales ca ele participa la mentinerea echilibrului ecologic al planetei, iar oamenii incep sa fie tot mai preocupati de acest lucru.

Noua ne-a captat atentia urmatoarea serie de containere si pe care v-o recomandam cu caldura. Retineti – containerele constituie alegeri foarte bune deoarece sunt prefabricate, sunt durabile, sunt avantajoase ca pret, sunt simplu de asamblat si sunt reciclabile.

 

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...