Inainte si dupa – cum a fost reamenajat un apartament de 3 camere

Ne-au placut mereu amenajarile de tipul inainte si dupa. De cele mai multe ori am asistat la transformari dramatice, surse de inspiratie excelente pentru toti cei care planuiesc la randul lor o renovare sau reamenajare a apartamentului sau a unei singure camere.

Deschide Galeria

Astazi iti propunem o noua astfel de abordare dintr-un apartament de 80 metri patrati din Spania. S-a urmarit crearea unui spatiu mai luminos si mai functional, cu fiecare zona in parte valorificata, inclusiv terasa. Lucrarile au fost ample, cu rezultate pe masura.

Fiecare incapere in parte a trecut printr-un proces de transformare, care au condus in final, la conturarea unui apartament de 3 camere modern, cu finisaje actuale. In living, mobilierul masiv a fost eliminat, noua camera fiind acum mai luminoasa si mai spatioasa. Au contribuit din plin noile piese alese (vezi canapeaua, fotoliul sau masa cu scaunele), dar si variatele surse de iluminat care asigura o lumina uniforma in living: lustra din tavan, lampadarul (din coltul de lectura) sau veioza pentru o lumina difuza, de relaxare de langa canapea.

Intrucat livingul are o configuratie lunga si ingusta, piesele de mobilier au fost pozitionate langa perete, eliminand corpuri masive de biblioteca care ar fi agresat inutil spatiul. Pentru a asigura nevoia de depozitare a fost ales un model de dulap de inaltime medie, pe un cadru metalic. Astfel, spatiul de la nivelul pardoselii ramane liber. Nuanta parchetului echilibreaza cromatic incaperea. Inserarea unui semineu ajuta la crearea unei mici zone de interes la nivelul livingului. Nici terasa de 7 metri patrati nu a fost ignorata, ci a fost gandita ca o continuare a livingului in exterior, printr-o amenajare cu mult verde si crearea unui mic loc pentru gustari.

O schimbare binevenita s-a produs si in holul de la intrare, oferind acum o priveliste mult mai primitoare prin aducerea unei bancute si a unei oglinzi care amplifica vizual spatiul. Elementele de decor urmeaza stilul usor romantic, regasit si in living. Piesele confera eleganta si rafinament amenajarii.

Si bucataria a primit o noua fata: de la pardoseala (se continua parchetul din living), la mobilier, blat de bucatarie, pana la accesorii si finisaje, totul a fost schimbat. Transformarea este impresionanta. Albul si blatul de lemn fac casa buna impreuna si contureaza o amenajare calda, placuta, luminoasa. Au fost eliminate o parte din dulapurile din partea superioara a bucatariei si inlocuite cu etajere ce permit o depozitare mai creativa.

Transformarea dormitoarelor era absolut necesara. Combinatia de culori era una nefericita, camerele parand intunecoase si deloc odihnitoare. Si aici s-a mizat pe un design minimal, centrat pe functionalitate si discret personalizata prin accesorii atent alese. Patul joaca rolul principal in noul decor, iar noptierele si oglinda completeaza conceptul creat. In aceeasi masura a fost regandita si camera copilului.

Cu siguranta vei dori sa vezi si baia. Amenajarea imbina excelent designul contemporan cu piese in acelasi spirit romantic, intalnit sub diferite forme de-a lungul apartamentului. Suportul cu patina al celor 2 lavoare, oglinzile, pardoseala sau suportul pentru prosoape compun o amenajare cu mult stil si bun-gust.

Sursa foto: micasa

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole