Inainte si dupa: o reamenajare moderna pentru un apartament mic

Viziunea creativa a unui profesionist poate transforma intr-un mod spectaculos un apartament mic. Astfel, Tarina de la MYA Home Staging din Spania a vazut potentialul amenajarii si a venit cu solutii ce au facut din spatiul demodat si degradat, o locuinta placuta, luminoasa si primitoare.

Deschide Galeria

Intregul spatiu a trecut printr-o renovare complexa, fiind eliminate partitiile inutile, iar instalatiile vechi inlocuite. Apoi s-a trecut la recompartimentare, incluzand aici si inchiderea balconului pentru a mari spatiul. A rezultat un apartament cu toate functiunile necesare, chiar si un spatiu pentru dormit cu zona de dressing aferenta.

Pentru a pastra decorul cat mai aerisit si luminos, s-a folosit alb pentru pereti, iar la nivelul pardoselii, parchet dintr-o esenta de lemn care imprima caldura spatiului. Cromatic predomina nuante de baza, precum albul, negrul sau griul, cu accente discrete de culori pentru a inveseli spatiul.

Cum a regandit designerul spatiul? La intrarea in apartament, imediat dupa baie, a fost amenajata zona bucatariei, mica, compacta, optimizata cu strictul necesar. Mobilierul ales este simplu, alb, cu electrocasnicele incorporate pentru a pastra totul cat mai unitar. Placile decorative dintre corpurile de mobilier invioreaza ambientul prin imprimeurile si culorile lor.

Locul de luat masa face o trecere discreta inspre spatiul destinat livingului. Intr-o combinatie clasica, alb-negru, cu un corp de iluminat suspendat deasupra mesei, aceasta zona se integreaza excelent in spatiu.

Decorul a ceea ce numim camera de zi este pe cat de simplu, pe atat de placut si cu bun-gust realizat. Piesele alese nu agreseaza spatiul, canapeaua fiind elementul central al zonei. Televizorul este suspendat, iar accesoriile precum consola, cele doua masute de cafea precum si scaunul intregesc acest decor minimal. Iluminatul joaca un rol important aici; vedem un corp central care asigura o lumina uniforma si apoi, un lampadar langa canapea si corpul suspendat deasupra mesei care completeaza punctual prin lumina de accent. Iluminatul general este completat prin spoturi incastrate dispuse pe tot tavanul astfel incat nicio zona sa nu ramana in umbra.

Spatiul pentru dormit ocupa o zona importanta din apartament. Desi deschisa, accesul spre dormitor se face abia dupa ce se trece de zona bucatariei. Si acest sector este tratat minimal, un loc meritat fiind dedicat si zonei de depozitare, o parte deschisa si una inchisa (vezi comoda si dulapul tip soldat). Inca o data, de remarcat si in aceasta zona felul cum au fost dispuse sursele de iluminat.

Pentru baie, s-au folosit accente de albastru care marcheaza zona de dus, restul spatiului fiind preponderent decorat cu un crem discret. Excelenta abordare!

Sursa foto: MYA Home Staging

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole