Inainte si dupa – reamenajare functionala pentru o bucatarie de 8 mp

Cauti surse de inspiratie pentru bucatarie? Iti propunem acest proiect de renovare realizat pentru un spatiu de 8 metri patrati.

Deschide Galeria

Bucataria a fost reamenajata pentru a veni in intampinarea nevoilor unei familii cu doi copii mici. Spatiul lung si ingust avea nevoie de o renovare pentru a se adapta mai bine nevoilor de gatit si depozitat. Am atasat si imagini de dinainte pentru a compara transformarile ce au avut loc.

Mobilierul realizat pe comanda dupa schitele designerului este distribuit pe intreaga lungime a peretelui, iar spatiul pe verticala este optim utilizat. Dispunerea este liniara, compacta. Electrocasnicele au fost incorporate, intr-un capat fiind asezat frigiderul si, in cealalta parte, cuptorul si cuptorul cu microunde.

Pentru a folosi la maximum spatiul disponibil, s-a optat pentru doua randuri de dulapuri in partea superioara a bucatariei, iar pentru sectiunea principala, dulapurile au fost variate cu sertare. Montand mobilierul pe o singura latura a bucatariei, spatiul a devenit astfel mai fluent. Locul de luat masa a ramas in dreptul ferestrei.

Intre corpurile de sus si cele de jos, s-a montat un panou din sticla galbena. O nuanta similara o vom gasi si pe pereti. Astfel, intreaga incapere pare mai luminoasa si mai primitoare. Un rol important il joaca aici si spoturile incastrate in tavan care asigura un iluminat uniform. Au fost adaugate si benzi LED pentru un iluminat de accent la nivelul blatului de lucru, necesar mai ales atunci cand se gateste.

Baza cromatica este una neutra pentru ca spatiul sa nu para incarcat. Contrastul dintre galben si negru aduce un plus de interes la nivelul amenajarii. Atat pentru mobilier, cat si pentru usa s-a folosit un furnir dintr-o esenta de lemn natur, iar culoarea gresiei se apropie mult de aceasta nuanta – unitar si armonios deopotriva.

Cum ti se pare aceasta amenajare pentru o bucatarie de 8 metri patrati?

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole