Inainte si dupa – reamenajare functionala pentru o bucatarie de 8 mp

Cauti surse de inspiratie pentru bucatarie? Iti propunem acest proiect de renovare realizat pentru un spatiu de 8 metri patrati.


Deschide Galeria

Bucataria a fost reamenajata pentru a veni in intampinarea nevoilor unei familii cu doi copii mici. Spatiul lung si ingust avea nevoie de o renovare pentru a se adapta mai bine nevoilor de gatit si depozitat. Am atasat si imagini de dinainte pentru a compara transformarile ce au avut loc.

Mobilierul realizat pe comanda dupa schitele designerului este distribuit pe intreaga lungime a peretelui, iar spatiul pe verticala este optim utilizat. Dispunerea este liniara, compacta. Electrocasnicele au fost incorporate, intr-un capat fiind asezat frigiderul si, in cealalta parte, cuptorul si cuptorul cu microunde.

Pentru a folosi la maximum spatiul disponibil, s-a optat pentru doua randuri de dulapuri in partea superioara a bucatariei, iar pentru sectiunea principala, dulapurile au fost variate cu sertare. Montand mobilierul pe o singura latura a bucatariei, spatiul a devenit astfel mai fluent. Locul de luat masa a ramas in dreptul ferestrei.

Intre corpurile de sus si cele de jos, s-a montat un panou din sticla galbena. O nuanta similara o vom gasi si pe pereti. Astfel, intreaga incapere pare mai luminoasa si mai primitoare. Un rol important il joaca aici si spoturile incastrate in tavan care asigura un iluminat uniform. Au fost adaugate si benzi LED pentru un iluminat de accent la nivelul blatului de lucru, necesar mai ales atunci cand se gateste.

Baza cromatica este una neutra pentru ca spatiul sa nu para incarcat. Contrastul dintre galben si negru aduce un plus de interes la nivelul amenajarii. Atat pentru mobilier, cat si pentru usa s-a folosit un furnir dintr-o esenta de lemn natur, iar culoarea gresiei se apropie mult de aceasta nuanta – unitar si armonios deopotriva.

Cum ti se pare aceasta amenajare pentru o bucatarie de 8 metri patrati?

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...