Incarcator pentru smartphone dintr-un ventilator montat pe bicicleta

Ideea unui incarcator pentru smartphone fabricat dintr-un ventilator de calculator montat pe ghidonul bicicletei i-a venit unui adolescent roman, acesta a incercat sa le usureze viata celor care merg pe bicicleta ajutandu-i sa transforme enerigia eoliana produsa in timpul mersului in energie pentru bateria telefonului.


Deschide Galeria

Tamás Imets are 16 ani si locuieste in Miercurea Ciuc. Este elev in clasa a IX-a la Liceul de Arte ”Nagy István”, unde studiaza arte vizuale si arhitectura.

Tamás este un biciclist convins, si tocmai acesta a fost punctul de plecare al fabricarii unui astfel de dispozitiv. A vazut un incarcator asemanator pe site-urile magazinelor online dar pretul destul mare l-a determinat sa incerce reproducerea lui utilizand resturi si parti de circuite care nu costa foarte mult. Piesele necesare pentru constuirea unui asemenea dispozitiv costa aproximativ 20 de lei.

Constructia unui astfel de incarcator necesita un minimum de cunostinte de electronica. Pe site-ul Instructables.com exista un tutorial care enumera toate instrumentele de lucru, materialele de care ai nevoie, si explica foarte clar fiecare pas pe care trebuie sa il urmezi, atat prin cuvinte cat si cu ajutorul imaginilor.

Inca din primii ani ai copilariei, Tamás a fost pasionat de construirea unor obiecte care contin motorase: paianjeni, dinozauri si tot felul de roboti. Pasiunea lui pentru electronica s-a imbinat apoi cu materiile studiate la scoala precum fizica, chimia, biologia si matematica.

Sursa green-report.ro

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...