Incredibila amenajare a zonelor functionale intr-o garsoniera decorata in stil modern

In zilele noastre, o garsoniera amenajata in stil modern presupune economisirea a cat mai mult spatiu printr-o zona open space. In cadrul acesteia, mai multe zone cu diferite functii sunt separate prin diferite metode – lumina, culoare, texturi ale finisajelor sau pereti despartitori, jaluzele si alte tipuri de panouri din sticla.

Deschide Galeria

Realizatorii proiectului de amenajare „Wood & Stone Vol.2”, au ales ca element de delimitare a zonelor din aceasta garsoniera, o surprinzatoare constructie functionala, dar si deosebit de estetica realizata dintr-o serie de bare din lemn. Aceasta alegere a reprezentat de la inceput o solutie foarte ingenioasa si lipsita de mari cheltuieli prin care poti rezolva rapid anumite probleme comune celor mai multe garsoniere. 

Spatiul poate fi impartit astfel incat oriunde te-ai afla in camera, poti mentine contactul vizual in mod permanent cu o alta persoana. In plus, nuanta calda a lemnului natural si textura expresiva adauga o placuta senzatie de comfort intregii garsoniere. 

Amenajarea

In cadrul garsonierei de 47 mp putem identifica cu usurinta patru zone functionale care comunica permanent intre ele, dormitorului nefiindu-i alocata o camera complet distincta. Decorul este dominat de minimalism, iar elementele de inspiratie scandinava il scot si mai mult in evidenta. Stilul a influentat si alegerea cromatica pentru acesta garsoniera: albul si negrul sunt completate de accentele de lemn cu aspect natural.

Camera de zi

In centrul camerei a fost amplasata canapeaua – coltar care pare ca aduna toate celelalte elemente in jurul ei. De asemenea, aceasta are rolul de a izola vizual zona de bucatarie deschisa din spatele ei. Masa de cafea din apropierea canapelei poate fi extinsa atunci cand este necesara acomodarea mai multor invitati. 

Pe peretele opus, caramizile au primit un rol decorativ. Acestea contribuie si la sustinerea suportului pe care a fost amplasat televizorul, si la crearea unui mic spatiu pentru depozitare.

Masa dreptunghiulara de mari dimensiuni se impune prin masivitatea si rezistenta lemnului utilizat. Iluminarea in stil industrial, realizata cu ajutorul a trei lampi suspendate, o face perfecta pentru o cina petrecuta intr-un spatiu prietenos. 

Dormitorul

Zona pentru dormit a fost separata intr-un mod foarte estetic si functional. O serie de bare din lemn creeaza o bariera vizuala intre zona patului si living, insa nu impiedica patrunderea luminii.

Holul

Zona de intrare in garsoniera a fost echipata cu un set minim de mobilier, util pentru pastrarea cheilor, manusilor si a hainelor, in timp ce bancheta comfortabila reprezinta un alt spatiu pentru depozitarea pantofilor. 

Sursa foto: design-homes

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole