Indrazneste sa-ti colorezi locuinta sau cum sa dai viata unui spatiu anost

Designul contemporan se indreapta spre o simplificare a amenajarii tradusa prin minimalism si reducere la esential. Spatiul este gandit in spiritul functionalitatii, cu decoratiuni putine, accentul fiind pus pe o eficientizare a zonelor din locuinta. Raman astfel putine lucruri prin care poti reda personalitate spatiului. Solutii exista intotdeauna, iar amenajarea pe care v-o propun astazi este dovada clara ca poti obtine rezultate cu putina creativitate si imaginatie.


Deschide Galeria

Amenajarea acestui apartament s-a bazat foarte mult pe culori si efectele lor asupra spatiului. De la cele intense, calde precum galbenul sau rosul pana la accentele de negru care aduc profunzime si dramatism in decor. Albul vine sa echilibreze toata aceasta explozie de culori, iar nuantele deschise de lemn armonizeaza spatiul. Vorbim, fara doar si poate, de o amenajare curajoasa care se joaca de-a dreptul cu culorile! Un divan rosu versus o canapea neagra din piele, 2 fotolii cu bratele si picioarele vopsite in galben si cu sezut si spatar negru, o masuta de cafea cu spatiu de depozitare vopsit in galben si blat negru, toate sub un covor multicolor cu motiv folcloric.

Amenajarea este una minimalista, de inspiratie retro, unde contrastul alb-negru primeaza, in ciuda diversitatii culorilor folosite. Astfel, in bucatarie vom gasi o parte alba cu dulapuri si blat de lucru, urmata pe cealalta latura, complet neagra, de electrocasnicele incastrate in perete, pentru ca mijlocul sa fie inveselit de o masa alba cu bancute rosii si scaune galbene. Interesanta este si vopsirea in negru a peretelui cu fereastra.

Tematica contrastului o vom gasi redata si in dormitor cu un perete accent complet negru, dar cu acelasi mix de culori care dinamizeaza incaperea. Tablouri albe, lampi si perne decorative galbene, jocul noptierelor (avand cadrul metalic vopsit unul cu rosu si celalalt cu galben), toate reusesc sa contureze un spatiu neobisnuit pentru un dormitor, dar cu un efect de neconstestat.

In toata aceasta dinamica a culorilor si accentelor, baia pare a avea cea mai cuminte abordare. Un alb-negru elegant, clasic, cu o oglinda generoasa ce amplifica spatiul si cu un tablou, o alegere cel putin neobisnuita pentru o amenajare de baie.

Iata cum aceasta amenajare ne demonstreaza ca totul este permis si ca regulile sunt facute pentru a fi incalcate cu buna stiinta si, pentru cazul de fata, cu bun-gust. Urmareste cu atentie cum se armonizeaza elementele la nivelul amenajarii in fotografiile din galeria de mai sus!

Sursa foto: architekturawnetrz

Articole noi

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...