fbpx

Indrazneste sa-ti colorezi locuinta sau cum sa dai viata unui spatiu anost

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Designul contemporan se indreapta spre o simplificare a amenajarii tradusa prin minimalism si reducere la esential. Spatiul este gandit in spiritul functionalitatii, cu decoratiuni putine, accentul fiind pus pe o eficientizare a zonelor din locuinta. Raman astfel putine lucruri prin care poti reda personalitate spatiului. Solutii exista intotdeauna, iar amenajarea pe care v-o propun astazi este dovada clara ca poti obtine rezultate cu putina creativitate si imaginatie.

Deschide Galeria

Amenajarea acestui apartament s-a bazat foarte mult pe culori si efectele lor asupra spatiului. De la cele intense, calde precum galbenul sau rosul pana la accentele de negru care aduc profunzime si dramatism in decor. Albul vine sa echilibreze toata aceasta explozie de culori, iar nuantele deschise de lemn armonizeaza spatiul. Vorbim, fara doar si poate, de o amenajare curajoasa care se joaca de-a dreptul cu culorile! Un divan rosu versus o canapea neagra din piele, 2 fotolii cu bratele si picioarele vopsite in galben si cu sezut si spatar negru, o masuta de cafea cu spatiu de depozitare vopsit in galben si blat negru, toate sub un covor multicolor cu motiv folcloric.

Amenajarea este una minimalista, de inspiratie retro, unde contrastul alb-negru primeaza, in ciuda diversitatii culorilor folosite. Astfel, in bucatarie vom gasi o parte alba cu dulapuri si blat de lucru, urmata pe cealalta latura, complet neagra, de electrocasnicele incastrate in perete, pentru ca mijlocul sa fie inveselit de o masa alba cu bancute rosii si scaune galbene. Interesanta este si vopsirea in negru a peretelui cu fereastra.

Tematica contrastului o vom gasi redata si in dormitor cu un perete accent complet negru, dar cu acelasi mix de culori care dinamizeaza incaperea. Tablouri albe, lampi si perne decorative galbene, jocul noptierelor (avand cadrul metalic vopsit unul cu rosu si celalalt cu galben), toate reusesc sa contureze un spatiu neobisnuit pentru un dormitor, dar cu un efect de neconstestat.

In toata aceasta dinamica a culorilor si accentelor, baia pare a avea cea mai cuminte abordare. Un alb-negru elegant, clasic, cu o oglinda generoasa ce amplifica spatiul si cu un tablou, o alegere cel putin neobisnuita pentru o amenajare de baie.

Iata cum aceasta amenajare ne demonstreaza ca totul este permis si ca regulile sunt facute pentru a fi incalcate cu buna stiinta si, pentru cazul de fata, cu bun-gust. Urmareste cu atentie cum se armonizeaza elementele la nivelul amenajarii in fotografiile din galeria de mai sus!

Sursa foto: architekturawnetrz

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...