fbpx

Ingrijirea gradinii – 9 sfaturi utile

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Odata cu venirea sezonului cald ingrijirea gradinii este o preocupare tot mai intensa a celor care stau la curte si au ca pasiune cultivarea plantelor. Intotdeauna este cate ceva de facut intr-o gradina. Fie ca plantele trebuie udate regulat, fie ca acestea trebuie protejate impotriva daunatorilor, fie ca anumiti pomi trebuie altoiti, exista numeroase activitati care pot fi facute in gradina in perioada calda a anului.

Deschide Galeria

Iata 9 sfaturi utile care sa va ajute sa va organizati mai bine si sa va usureze sarcinile privind ingrijirea gradinii:

  1. Transformati coada de la sapa sau cazma in metru. Trasati cu un marker permanent, pe una din cozi, ghidandu-va dupa o ruleta. Va puteti folosi de metrul de lemn atunci cand plantati rasadurile, veti putea masura cu el distanta dintre plante, inainte de a fi plantate.
  2. Construiti etichete din pahare de plastic. Aceste etichete le puteti pune in dreptul fiecarei plante pentru a tine minte soiul din care face parte. Curatati cu smirghel partile colorate pana cand vor fi in totalitate albe si veti putea nota pe el cu markerul.
  3. Acoperiti plantele in crestere cu un ghiveci. Astfel ele vor avea parte de mai multa caldura si vor creste mai repede. Tineti cont ca acestea pot avea carente provocate de factorii climatici sau chiar de sol si va fi nevoie de aplicarea de ingrasaminte plantelor de cultura.
  4. Curatati plantele de daunatori cu ajutorul scotch-ului. Lipiti pe mana o bucata de scotch, cu partea care lipeste spre exterior si treceti-o peste gazele mici care acopera planta. Astfel, ele se vor dezlipi cu usurinta de pe planta afectata. In cazuri mai grave, nu ezitati sa aplicati fungicide pentru a combate bolile sau ciupercile plantelor.
  5. Amplasati un rezervor din sticla de plastic in dreptul plantelor care au nevoie de multa apa. Aceste rezervoare vor fi amplasate in sol, cu dopul in care au fost facute gauri pus in pamant. Partea opusa dopului va fi sectionata pentru a putea turna apa in rezervorul rezultat.
  6. Folositi apa in care s-au fiert legume pentru a uda plantele.
  7. Unele sortimente de plante, precum mazarea, au nevoie de o perioada in care sa stea in apa inainte de a fi plantate. Acest lucru se face pentru a creste mai repede.
  8. Construiti recipiente pentru rasaduri din role de la hartia igienica. Astfel, ele pot fi plantate cu tot cu ghiveci in momentul in care sunt suficient de mari.
  9. Ganditi pe verticala. Alegeti plante care cresc pe araci sau alegeti anumite soiuri care pot fi plantate in gradini verticale. Puteti sa va construiti o gradina verticala din tuburi din PVC in care sa cultivati diferite plante cu radacini mici.

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...