Inovatie functionala in organizarea unui apartament de 3 camere

In ceea ce priveste evolutia amenajarilor actuale, dezvoltarea continua a stilurilor epocii moderne ia in calcul transformari inedite care refuza sa se conformeze tiparelor prestabilite si cu care suntem obisnuiti.

Deschide Galeria

O astfel de abordare nonconformista, bazata in primul rand pe functionalitate, este adoptata si in cazul acestei amenajari care isi propune sa renunte la ideea unei camere de zi sau open space si sa transforme spatiul acesteia intr-un dormitor ce va indeplini o mare parte din cerintele beneficiarilor.

Si cum poti oferi mai mult confort si rasfat micilor membri ai familiei daca nu prin posibilitatea de a avea propriul spatiu cu care sa se identifice? Pentru ca vorbim de o camera careia ii sunt atribuite mai multe roluri specifice, prima conditie este sa dispuna de un spatiu larg ce poate fi exploatat intr-o mare masura. In acest caz solutia vine rapid prin transformarea living-ului intr-o camera de tineret, perfecta pentru relaxare, activitati de birou, activitati sportive si chiar socializare. 

Din punct de vedere cromatic, verdele aprins este cel care inunda camera, fiind pata de culoare ce se remarca printre accentele de gri si negru mural. Mobilierul este unul minimalist  si se compune dintr-o biblioteca, o canapea extensibila, spatii pentru birou si spatii pentru relaxare care se intind si in interiorul balconului organizat ca o prelungire a acestei camere. Detaliile cu aspect de caramida si design-ul corpurilor de iluminat sunt cele care dau o nota ultra moderna intregii incaperi transformate intr-un dormitor perfect functional.

Cea de a doua camera de tineret, este calmata din punct de vedere vizual prin folosirea nuantelor deschise si pastelate, singurele accente evidentiate fiind peretele tapetat pe care se pozitioneaza canapeaua si patternul jaluzelelor. Mobilierul este simplu, compact si functional, design-ul acestuia asigurand posibilitatea crearii unui spatiu de lucru. 

Dormitorul matrimonial adauga intregii amenajari o nota clasica, eleganta si in acelasi timp romantica, imbinand caracteristici ale stilului feminin cu cel masculin. Intalnim aici o tapetare murala cu oglinzi careia i se adauga o nota geometrica. Tablia de mari dimensiuni a patului pozitionat central se aseaza pe un perete cu aspect de falduri si ornamentat cu forme florale.

Simplitatea functionala a mobilierului este una din caracteristicile ce face posibila exploatarea spatiului la un grad ridicat. Corpurile suspendate ale bibliotecii se continua cu o masa de birou pe colt. Accesorizarea aduce laolalta nuante de roz, albastru pal, maro si verde natural, imbinand in acelasi timp prin forma si finisaje, stilul clasic cu cel modern.

Baia de serviciu se diferentiaza prin folosirea tapetului ca si punct de interes. In acest caz, aspectul de caramida al placilor de faianta impreuna cu linia elegantana lustrei, contureaza per general, un aspect intim. Baia principala pune accent pe spatiu si luminozitate, amenajarea sa fiind una cu caracter practic, esteticul bazandu-se doar pe folosirea non-culorilor.

Pe langa faptul ca i se atribuie rolurile de pregatirie si servirie a mesei, spatiul bucatariei se transforma intr-o camera perfecta pentru socializare si petrecere a unui timp calitativ. Punerea accentului pe confort se face prin aducerea unei canapele, folosirea draperiilor de mari dimensiuni si accesorizarea murala. Fara a lua in calcul mobilierul bucatariei cu aspect minimalist, putem confunda usor aceasta incapere cu una dintre camerele de relaxare.

Designer: Ezh Design

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole