Inspiratia naturii in amenajarea unui apartament de 3 camere

Pornind de la un mic detaliu poti construi tematica intregii amenajari. Acesta a fost si cazul acestui apartament, unde designerul a avut ca inspiratie pasiunea pentru plante a beneficiarilor. Hai sa vezi in detaliu intreg proiectul!

Deschide Galeria

Vorbim despre un apartament de trei camere, cu o suprafata generoasa de 100 metri patrati, caminul unei familii cu un copil. Au apelat la serviciile unui designer pentru a contura impreuna o locuinta moderna, eleganta, potrivita pentru nevoile lor. Cei doi iubesc natura si plantele pe care si-au dorit sa le poata integra armonios in noua amenajare. De asemenea, au vrut o bucatarie deschisa spre camera de zi, astfel incat sa petreaca timp impreuna chiar si atunci cand se gateste sau au prieteni sau rude in vizita.

Largirea camerei de zi aduce un plus de luminozitate, totul fiind perceput ca spatios si aerisit. Baza cromatica este una neutra, cu alb si crem pe care se adauga accentele colorate de verde ca exemplificare a motivului naturii. Pe un fundal cu multa lumina, verdele iese in evidenta si transmite relaxare si buna dispozitie. Diferitele texturi care imita lemnul contribuie si ele la conturarea tematicii. Un bun exemplu in acest sens este parchetul sau baza masutei de cafea ce imita forma unui trunchi de copac.

Amenajarea este una aerisita, fara prea multe piese de mobilier care sa incarce decorul. Totul a fost atent selectionat, iar piesele si decoratiunile confera o nota eleganta interiorului, fie ca vorbim de living sau de dormitorul matrimonial.

Plantele atent ingrijite de partea feminina a familiei isi au locul privilegiat in camera de zi; asezate in apropierea unei ferestre, iti creeaza impresia unei mici gradini de interior, o zona-accent care iti atrage atentia. Draperiile sau pernele decorative completeaza coerent acest discurs cromatic in care verdele joaca rolul principal.

Reconfigurarea camerei de zi lasa loc pe viitor posibilitatea de a crea o noua incapere in cazul in care familia se mareste cu inca un membru. Deschiderea bucatariei a permis amenajarea unui loc de dining, cu o masa extensibila pentru momentele festive.

In spatiul holului a fost amenajata o zona de depozitare pentru obiecte mai voluminoase. In linia tematicii, zona de la intrare, cea a cuierului este placata cu pluta.

Culorile naturii se regasesc si in amenajarea dormitorului matrimonial, de data aceasta dominata de albastru si turcoaz. Camera copilului vine cu o abordare vesela si foarte colorata, asigurand nevoile de depozitare, joaca si birou conform varstei. O abordare ludica vom gasi si in baia de serviciu, unde verdele revine ca motiv de accent sub forma unui imprimeu cu verdeata si girafe.

O adevarata placere sa privesti aceasta amenajare si speram sa fie o sursa de inspiratie si pentru tine!

Designer: Daria Lukina

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole