fbpx

Inspiratie art deco intr-o amenajare contemporana remarcabila

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Vorbim astazi despre o amenajare de-a dreptul surprinzatoare semnata de echipa de arhitecti de la Pure-Mess Design. Ne-au cucerit acum ceva timp cu aceasta camera desprinsa din povesti, iar acum ne propun un nou proiect. Iata ce ne povesteste arhitectul Sergiu Califar despre acest apartament la care a lucrat cu multa pasiune:

Deschide Galeria

Conceptul acestui apartament localizat in cartierul Pipera din Bucuresti, in cadrul ansamblului Green Vista, a pornit de la integrarea unui design inchegat si modern cu accente puternice preluate din stilul art deco.

Apartamentul cu o dimensiune de 124 metri patrati, a fost initial prevazut cu 4 camere, un living generos si 3 dormitoare, spatiul ce nu deservea in totalitatea nevoile tinerei familii cu un copil.

Astfel, am propus doua stiluri diferite in contextul unui aspect singular, accentuand unicitatea prin utilizarea de accente art deco ce le vom intalni in micile detalii redate de culori, texturi si compozitie.

Am optat pentru o amenajare unitara, astfel incat fiecare incapere sa fie in armonie cu cealalta. Din acest motiv am conturat spatial in 3 nuante si tonuri de gri diferite (gri deschis, gri piatra si gri inchis), pentru a pune in valoare accentele de albastru indigo si galben-curry.

Zona de luat masa nu exista in planul initial. Pentru a optimiza fiecare colt si incapere in parte am hotarat integrarea a celor 3 pereti vitrati din structura de aluminiu. Astfel spatiul de luat masa devine o adevarata zona de interes in cadrul amenajarii punand in valoare si panorama de care se bucura acest apartament. Intrucat zona de zi este gandita sub forma unui open space dreptunghiular, am optat pentru o proiectare unitara intre zona de bucatarie si cea de living, folosind aceleasi materiale si texturi.

Fiind situata in coltul opus al camerei de zi, bucataria nu are o sursa de lumina naturala. De aceea, am apelat la trucuri precum oglinzile care creeaza impresia de mai mult spatiu, sporind astfel luminozitatea acestei functionalitati.

Living este camera prevazuta cu cele mai importante capete de perspectiva, atat din holul de la intrare cat si din zona de noapte. Piesa de rezistenta a camerei este canapeaua pe care am customizat-o impreuna cu furnizorii nostri. Pentru aceste spatii am optat sa punem accentul pe 3, maxim 5 elemente de impact pentru a nu incarca spatiul.

Baile, sunt prevazute cu doua tipuri de placari rectificate din marmura, din colectia Fap Ceramic. Baia de serviciu are un contrast cald si primitor, nuanta placuta fiind potrivita unui spatiu mic.

Baia matrimoniala urmareste conturul clasic al curentului art deco, aceasta fiind pusa in valoare prin mobilierul cu usoare accente feminine si panoul din zona de dus de culoare bronz.

Dormitorul matrimonial respira un aer clasic, inconjurat de elemente moderne. Textura decorativa a peretilor creeaza o organizare si un contrast placut pe fundalul nuantelor neutre de bej.  Cromatica dormitorului defineste un ambient linistitor si relaxant, dar elegant in acelasi timp. Dressingul ce deserveste dormitorul matrimonial, este gandit pentru a organiza tot spatial de depozitare al hainelor. Oglinziile puse in paralel dau o senzatie de adancime, iar consola de machiaj, este piesa centrala cu multe spatii de depozitare ascunse.

Dormitorul mic are o interventie mult mai dinamica si indrazneata, temperat cu un fundal de alb urmand linia conceptul curat dezvoltata in cadrul apartamentului.

Mobilierul, corpurile de iluminat, texturile cu decoruri, diferitele lucrari din metal, ceramica, ceasurile si bineinteles accentele feminine, sunt directii diferite de manifestare a stilului art deco pe care ni le-am dorit inserate intr-un mod inedit  in spatiul contemporan al acestei locuinte.

Reclama

Articole noi

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...

Cunoști cele cinci avantaje ale colțarelor?

Astăzi îți vom spune de ce colțarele sunt piesa...