fbpx

Inspiratie clasica intr-o amenajare de 55 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

Se ia un apartament de 55 metri patrati, se decoreaza cu o baza neutra de alb, se adauga accente de albastru, oranj si rosu si se obtine un cadru perfect pentru o locuinta moderna. Hai sa afli mai multe despre aceasta amenajare si cum te poate inspira pentru propria casa.

Deschide Galeria

Beneficiara a lucrat cu un designer care sa o sfatuiasca in legatura cu deciziile optime pentru reamenajare. Astfel, dupa discutii au concluzionat ca nu vor face nicio modificare la nivelul configuratiei apartamentului si ca fiecare camera in parte va ramane in pozitia initiala. Una din variante ar fi fost de eliminare a peretelui dintre bucatarie si dormitor si transformarea in zona de zi tip open space.

Stilistic, s-a dorit o abordare moderna, cu elemente clasice care sa confere amenajarii o nota eleganta. S-a pornit de la o decorare de baza cu alb, peste care au venit accentele colorate pentru fiecare camera in parte, iar pentru pereti s-au folosit profiluri decorative, plinte si cornise. A fost acordata o atentie sporita acestor detalii, fiind folosite produse de calitate.

Mobilarea in sine este sumara, insa piesele care compun fiecare zona in parte reusesc sa iasa in evidenta fie prin culoare, textura sau contrast.

Bucataria este prima incapere vizibila din hol. In suprafata de 9 metri patrati, au fost integrate toate piesele necesare pentru o functionare optima, inclusiv o zona eleganta de luat masa; zonele de lucru sunt dispuse liniar, incorporand si electrocasnicele. Albastrul frontului iese in evidenta si se asociaza armonios cu o draperie in stil roman. In rest, spatiul se pastreaza neutru, cu alb si griuri foarte deschise pentru a amplifica luminozitatea.

Pentru dormitorul de 11 metri patrati s-a mizat pe aceeasi linie minimala, depozitarea fiind eliminata din acest spatiu. Astfel, camera ramane aerisita si permite un pat matrimonial foarte confortabil. Elementul de accent care schimba intreg decorul este cadrul patului si cu tablia tapitata cu un material rosu. Profilele decorative folosite pe pereti imprima eleganta amenajarii si completeaza armonios designul patului si noptierelor. Un rol important il joaca si oglinda asezata pe peretele din fata patului, care prin pozitionare imprima un efect de largire a spatiului.

Zonele de depozitare sunt concentrate in hol, dispuse pe doua laturi, una in zona de la intrare si alta mai generoasa, intr-o debara de 3 metri patrati, intre dormitor si living.

In living, contrastul alb-negru cu accentul de oranj reuseste sa distraga atentia de la configuratia de lung si ingust a camerei. Corpurile de mobilier dispuse de o parte si cealalta a canapelei, cele doua fotolii si masuta sunt elementele care populeaza livingul. O alegere optima a detaliilor care atrag atentia prin designul rafinat, in spiritul dorit al amenajarii.

Designer: Natalia Shirokorad

Reclama

Articole noi

Amenajare glam cu accente industriale

“Usa glisanta din sticla transparenta care separa holul de living are dublu rol....

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...