Inspiratie intr-un apartament cochet pe care il indragesti la prima vedere

Apartamentele cu terase sunt unele cu adevarat speciale. Te bucuri de lumina naturala, de timp petrecut in aer liber, iti poti chiar amenaja o zona de living la exterior ca sa te poti bucura de un confort suplimentar atunci cand stai pe terasa. Despre o astfel de minunatie vorbim astazi in acest articol.

Deschide Galeria

Inainte de a fi preluat de arhitectii de interior de la The Room Studio, apartamentul era vechi, iar spatiul de la exterior deloc pus in valoare. Astfel, echipa de specialisti s-a concentrat pe o maximizare a functionalitatii spatiilor, cu ambiente primitoare si calduroase potrivite locuirii. Dupa renovare, interiorul s-a transformat in ceea ce veti putea vedea in imaginile de mai sus.

Terasa

Spatiul din apartament este impartit acum in 2 zone distincte: cea de zi incluzand si terasa si zona de noapte cu dormitoarele si baile. Cea mai spectaculoasa schimbare este insa pe terasa. proprietarii se pot bucura acum vremea buna luand masa in aer liber sau relaxandu-se pe pe mobila de ratan care compune un mini-living, imaginea celui din interior. Copertina tip pergola asigura protectie in orele cu soare puternic, iar pardoseala originala a fost inlocuita cu un laminat din stejar. De asemenea scaunele din bambus sunt de senzatie.

Zona de zi

La interior, functiunile in plan deschis comunica armonios, iar bucataria in mod special primeste o cantitate generoasa de lumina naturala datorita pozitionarii in dreptul terasei. Diningul de la interior este punctul ce uneste restul elementelor. Ne place biblioteca ascunsa in spatele unui perete de sticla, dar si elementele discrete, usor retro, usor vintage care populeaza amenajarea. Un punct de atractie sunt si placile decorative din ciment din zona bucatariei cu o patina deosebita (au fost pastrate din amenajarea originala). In restul camerelor, parchetul cu aspect din lemn brut imbogateste textural decorul si creeaza o atmosfera calda, de camin.

Dormitoarele

In zona de noapte, s-au efectuat modificari cu scopul de a le face mai primitoare cu un decor personalizat. O atmosfera de senin si calm predomina in ambele camere. Cu o paleta cromatica neutra, cu textile naturale si surprinzator, un perete-accent acoperit cu o panza ce aminteste de textura inului. E un spatiu ce te imbie la odihna inconjurat parca de maini invizibile ale naturii. Pana si comodele redau acest efect prin patina aplicata sugerand un design vintage perfect integrat in context.

Daca nu v-a cucerit inca, sa trecem spre camera bebelusului unde desenul de pe cei 3 pereti ne imbie catre o lume a copilariei si inocentei. Linia designului este simpla si functionala cu necesarul unei astfel de incaperi.

Nu putem sa iesim inca din aceasta amenajare fara sa detaliem si baia. Detaliile din lemn, lavoarul, pardoseala de la dus, placile ceramice sunt artizanale si intreg decorul de inspiratie rustica ne inspira o stare de bine.

Un spatiu cu personalitate pe care-l iubesti din prima clipa. Sper sa va inspire si pe voi!

Sursa foto: planete-deco

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole