Inspiratie marina in amenajarea unui apartament din Croatia

Pentru amenajarea acestui apartament din Croatia, echipa de arhitecti de la GRUST arhitektura a mizat pe crearea unui decor de inspiratie marina, inspirandu-se din peisajul natural – apropierea de mare. S-a dorit un ambient relaxant si primitor, perfect pentru a te destinde dupa o zi petrecuta in aer liber, pe malul marii.

Deschide Galeria

De aici si tematica ilustrata in amenajarea decorului: culori placute ce amintesc de nuantele cerului sau ale apelor marii, de tonurile fine ale nisipului si de caldura imbietoare a soarelui de dupa-amiaza.

Arhitectii au reconfigurat functiunile de la parter, schimband finisajele si adoptand un design nou prin utilizarea unor variate tipuri de iluminat. Accentul a fost pus pe spatiul ce cuprinde bucataria si zona de luat masa, acesta fiind, de fapt, inima casei si locul preferat al proprietarilor. Avand o orientare pe sud-vest, camera este inundata de lumina placuta a soarelui de dupa-amiaza. De aceea, pentru a amplifica senzatia de spatialitate si a pune in valoare incaperea, optiunea arhitectilor pentru culoarea peretilor si a mobilierului a fost in mod evident, albul. Pentru zonele mai putin luminate s-au folosit accente de bleu pastel pentru a completa armonios decorul, iar luminile de accent sunt excelent integrate in compozitia spatiala. Esentele naturale de lemn vin ele ca o aditie a acestui interior inspirat de peisajul marin.

Zona de living este putin exploatata si evidentiata, fiind folosita doar pentru privit la televizor sau pentru lectura, de aceea si perimetrul in care se afla este unul relativ ingust. Intre living si bucatarie, se afla o zona dedicata depozitarii, ingenios inserata sub scari. Ba mai mult, tot in acest perimetru gasim chiar si o baie mica. La etaj vom gasi dormitoarele decorate in acelasi stil minimalist, cu mult alb pentru un somn odihnitor in serile placute de vara.

Accesoriile si decoratiunile vin si ele din sfera marina, completand tematica amenajarii: un tablou cu un far la intrarea in apartament, suporturi pentru lumanari cu pesti sau alte ilustratii din aceeasi gama a peisajului maritim. Texturarea peretului din bucatarie prin placarea cu piatra, precum si nuantele discrete de bej din componenta mobilierului ne amintesc de apropierea de natura si confera ambientului o atmosfera intima, precum cea a unei case aflate pe malul marii. 

Sursa foto: myhouseidea.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole