Inspiratie pentru amenajarea bibliotecii

Bibliotecile sunt un accesoriu foarte des intalnit in casele noastre. Fie ca exista sub o forma minimalista sau intr-o amenajare de amploare, intotdeauna o biblioteca va aduce clasa si eleganta oricarui decor.

Deschide Galeria

Pentru casele mari, bibliotecile pot fi instalate si la mansarda sau in pod si alaturi de ele puteti crea coltul perfect pentru lectura – intim si linistit.

In living, biblioteca vine ca o manusa. Puteti crea un spatiu original prin dispunerea in forme inedite a rafturilor. Inguste si inalte cat mai aproape de tavan sau la o inaltime medie pentru a nu crea impresia de sufocare a spatiului.

Biblioteca poate fi folosita si pentru alte obiecte. Ca statuetele de exemplu sau piese de arta mici precum ceramica care pot sa incapa pe rafturi fara probleme. Pentru iubitorii de arta sau colectionarii inraiti, obiectele de arta adunate de prin vacante si nu numai, pot fi expuse in biblioteca, fie printre carti sau pe rafturi de sine statatoare.

Un stil interesant este acela in care biblioteca apare ca un raft lung in partea de sus a camerei, spre tavan, eventual deasupra unei usi sau ferestre. O astfel de amenajare este indicata camerelor inalte. Pentru un plus de stil, puteti amenaja o scara pe care sa o puteti folosi pentru a ajunge la rafturi si care, la randul ei, poate fi o piesa de sine statatoare in decor.

Clasicul se poate imbina cu modernul pentru a amenaja o biblioteca eclectica. Tendintele moderne de optimizare a spatiului plaseaza rafturile pentru carti chiar si in spatiul aflat dedesubtul scarilor sau pe un hol interior care face legatura intre camere. Ba chiar exista si rafturile invizibile care va permit sa fixati cartile astfel incat creeaza impresia ca plutesc (le puteti vedea aici).

Optiunile sunt din cele mai variate, asa ca invitam sa explorati si variantele din galerie. Spor la amenajat!

Sursa foto: houseandgarden.co.uk

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole