Inspiratie pentru amenajarea verandei. 15 modele

Cei care locuiesc la curte si dispun de o veranda au nevoie uneori de cateva mici sugestii pentru a obtine armonia dorita in amenajarea acestui spatiu. De aceea, daca vreti sa va apucati de renovari va propunem sa vedeti cateva exemple originale care pot fi luate ca modele.

Deschide Galeria

Veranda, prispa sau cerdacul, cum mai sunt numite la noi, sunt exemple elocvente ca si romanii au acordat o atentie speciala acestor spatii tampon intre casa si exteriorul ei, aceste spatii fiind ideale pentru petrecerea timpului liber.  

In galeria alaturata puteti vedea 15 exemple de verande armonios amenajate:

Exemplul 1 – In aceasta veranda rustica putem vedea numeroase texturi interensate date de obiectele din lemn, dar si un semineu care echilibreaza spatiul din punct de vedere estetic. Aceasta veranda “vorbeste” despre acea atmosfera confortabila in care famila se intalneste in jurul semineului in noptile racoroase.

Exemplul  2 – Pridvoarele conecteaza casa cu exteriorul, dar acestea pot fi si niste spatii unde va puteti primi musafirii sau chiar organiza o mica petrecere cu prietenii.

Exemplul 3 – O terasa deschisa este perfecta mai ales daca peisajele din imprejurimi sunt superbe. Imaginati-va vacantele petrecute pe veranda acestei case.

Exemplul 4 – Veranda inchisa este o alegere buna daca vrei sa transformati acest spatiu intr-o extensie a sufrageriei. Astfel tantarii, vantul sau racoarea de afara nu vor mai fi o problema.

Exemplul 5 – Balustrada poate juca un rol destul de important in amenajarea verandei. Aceasta are rol de protectie dar poate fi si un accesroiu care sa infrumuseteze decorul.

Citeste si Reamenajarea curtii – 11 exemple. Poze inainte si dupa

Exemplul 6 – Ventilatorul de tavan este adesea folosit atat ca o accesoriu decorativ cat si functional. Acestea pot fi montat si pe veranda, pentru zilele calduroase cand nu adie deloc vantul.

Exemplul 7 – Un pridvor spre gradina casei poate fi locul perfect pentru a admira imprejurimile dar si pentru a supravegea locul de joaca al copiilor.

Exemplul 8 – Forma coloanelor care sustin veranda pot fi elemente de design care personalizeaza acest spatiu.

Exemplul 9 – Acesta este tipul traditional american de pridvor. Aici putem vedea cartiere intregi a caror case au modele de pridvoare asemenatoare.

Exemplul 10 – Cand decorati pridvorul nu va fie teama sa amestecati diferite tipuri de mobilier cu alte accesorii. Perdelele, mobilierul de rachita si masuta de cafea din lemn pot reprezenta imbinarea ideala pentru acest spatiu.

Exemplul 11 – Puteti delimita, din punct de vedere vizual, zona de relaxare de pe veranda cu ajutorul unui covor. Iar daca spatiul va permite puteti grupa scaunele in cerc pentru a crea un coltisor ideal pentru conversatii si socializare cu prietenii.

Exemplul 12 – Pentru acest pridvor verdele este culoarea definitorie. Acesta culorea este distribuita proportional pe toata cladirea iar nuanta placuta face ca locuinta sa se integreze bine in decorul natural al zonei.

Exemplul 13 – Draperiile instalate pe veranda pot regla foarte bine nivelul de lumina care patrunde in acest spatiu. Daca vrei sa creati o atmosfera mai intima putei sa va montati o draperie.

Exemplul 14 – Balansoarul este elementul care nu ar trebui sa lipseasca de pe nici o veranda.

Exemplul 15 – Nu in ultimul rand, ar trebui sa tineti cont si de podea atunci cand amenajati veranda. Marmura este oricand o alegere buna, mai ales daca culoarea ei se regaseste in cea a peretilor sau a coloanelor.

Citeste si Dusul exterior amenajat in curte. Racoreste-te toata vara!

Sursa hgtv.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole