Interioare diafane – cum aduci casei un strop de poezie cu buget moderat

Gusturile beneficiarilor au devenit foarte educate, iar asteptarile acestora, din ce in ce mai exigente. Astazi nu mai este suficient ca mobilierul si amenajarea sa indeplineasca cerintele minime de functionalitate. Ele trebuie sa se integreze intr-un stil unitar si sa surprinda din punct de vedere estetic.

Deschide Galeria

Desi la o prima vedere este nevoie de un buget pe masura, adevarul este ca se pot realiza amenajari interioare inedite si cu resurse moderate. Spre exemplu, daca doresti sa-ti redecorezi locuinta, astfel incat sa creezi o amenajare unitara personalizata, nu este nevoie sa renunti la toate obiectele de mobilier si, implicit, in acest mod vei folosi un buget mai redus.

Sau, daca esti o fire romantica si ai o serie de obiecte si piese de mobilier pe care le iubesti, dar care nu se incadreaza intr-un stil de design coerent, le poti combina intr-un mix armonios, adaugand piesele de décor caracteristice stilului pe care doresti sa il creezi. Acest gen de amenajare este cunoscut sub numele de design interior eclectic, adica un stil care nu este perfect definit, dar care surprinde printr-un ambient interesant. O abordare, asa cum spuneam mai sus, specifica persoanelor usor romantice, pentru care fericirea se numara in clipele petrecute acasa, cand se cufunda in liniste si relaxare.

Pentru acestia, creionarea unui stil diafan pentru interiorul locuintei va porni de la ideea de baza: crearea unui spatiu care sa debordeze de energie pozitiva si odihnitoare. Tematica discreta se realizeaza prin amenajarea peretilor in tonuri de alb si gri, o cromatica neutra, dar care creeaza un confort vizual si largeste spectrul de posibilitati privind realizarea decorului.

Daca iti doresti o amenajare care sa reziste timp indelungat, placajul ceramic Brikston klinker este ideal pentru realizarea zidariei aparente a peretilor. Placajul comercializat de Brikston vine intr-o multitudine de nuante si modele, din care poti alege produsul perfect pentru crearea designului pe care ti-l doresti in casa ta. Raportandu-ne la o amenajare diafana, pentru un interior cu influente boeme, recomandarea noastra este sa optezi pentru un placaj antichizat din gamele Solaris sau Perla.

Acestea cuprind produse ceramice in tonuri neutre, calme si luminoase, care maresc vizual spatiul si ii confera un aer pozitiv si delicat. Placajul in nuantele Santorini, Crem, Madrid sau Cape Town sunt exemple perfecte pentru o amenajare luminoasa.

La nivel de simbolistica, culorile deschise reprezinta stabilitate si incredere in fortele proprii. Asadar, o alegere ideala pentru persoanele care isi doresc o locuinta care emana caldura si o stare de echilibru si liniste.

Poti amenaja un perete, sau o zona accent, care sa-ti transforme incaperea intr-un sanctuar de energie pozitiva. Aceasta linie stilistica este potrivita pentru amenajarea dormitorului, a sufrageriei, a baii sau a bucatariei. Singura limita este imaginatia beneficiarului.

Asadar, iti poti crea un interior diafan, fara sa trebuiasca sa iti reamenajezi toata locuinta. Tot ce trebuie sa faci este sa renunti la obiectele de mobilier care prisosesc, sa ,,dezbraci” locuinta pana la calitatea sa. De aici poti construi interiorul pe linia stilistica dorita, intr-un mod pe cat de confortabil pe atat de functional. In acest mod vei realiza din casa ta refugiu in care sa-ti reincarci bateriile in fiecare zi.

Optand pentru placajul ceramic Brikston klinker in nuante deschise sau pastelate, iti vei rasfata simturile in fiecare zi si vei realiza un decor calduros si primitor.

In final, pentru a completa aspectul delicat, va recomandam sa decorati camerele in nuante naturale si sa optati pentru draperii in culori deschise, care sa permita intrarea luminii naturale in locuinta.

Va dorim spor si creativitate in realizarea amenajarii dorite!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole