Interior de 46 metri patrati din Bucuresti, amenajat de 3 arhitecti talentati

Apartment no.7 este a treia amenajare semnata de arhitectii Bogdan Ciocodeica, Diana Rosu si Attila Kim pentru The Park Apartments din Bucuresti. Interiorul de doar 46 metri patrati a fost amenajat intr-un mod ingenios cu un buget de 12.200 Euro, fara TVA.

Deschide Galeria

Echipa de arhitecti a conceput proiectul pentru un cuplu tanar, care adora sa calatoreasca. Sursa de inspiratie pentru spatiu este reprezentata de vacantele pe taramuri nordice, unde lemnul in culori si volume delicate se completeaza cu nuante de nisip si albastrul intens al cerului.

Solutia ingenioasa gasita de arhitecti pentru acest apartament compact este un living de tip open space, unde bucataria este separata printr-un perete cu riflaje din lemn. In felul acesta, se obtine o comunicare cu restul spatiului, transparenta data de golurile din riflaj creand fluiditate si filtrand placut lumina. Este un “perete” transparent, cu functii diverse – zona dinspre living se foloseste ca biblioteca, zona dinspre bucatarie are rol de depozitare si front de lucru, iar spre intrare devine cuier. Covorul rosu cu motive etnice ales pentru living ofera caldura spatiului, iar sina cu spoturi de pe tavan permite reglarea directiei si a intensitatii luminii, pentru diferite tipuri de ambient.

Bucataria este un spatiu cosy, ce comunica vizual cu restul zonelor din apartament datorita riflajului vertical. Oglinda rotunda cu rama din lemn reflecta lumina naturala, amplificand vizual spatiul.

Peretele de la intrare este dotat cu o zona de depozitare inchisa si o mica biblioteca, prelungita cu spatiu de lucru. 

Dormitorul este conceput ca un baldachin, cu placari din lemn ce decurg firesc din finisajele pardoselii, creand un ambient organic, cu aer vaporos de vacanta conferit de draperii. Folosirea unui dressing cu usi placate cu oglinda ofera iluzia unui spatiu mult mai amplu, iar albastrul saturat folosit pentru vopsirea peretilor contribuie la aerul de vacanta al spatiului.

Mobilierul, peretele cu riflaj si placarile sunt executate de Delta Studio dupa schitele si planurile arhitectilor. Piesele principale de mobilier sunt de la Maison Deco si Ioooi, corpurile de iluminat sunt de la Albora Concept, IKEA si Maison Deco, iar materialele textile de la Karo.

Arhitectii au reusit sa obtina un spatiu confortabil, in care estetica se echilibreaza cu nevoia de confort. Ei s-au concentrat pe functionalitate si deschidere, mizand pe versatilitatea acestui spatiu de dimensiuni reduse.

Apartment no. 7 ofera un ambient personalizat, potrivit pasionatilor de design de interior care pretuiesc frumusetea formelor si a volumelor. 

Sursa foto: rosu-ciocodeica.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole