Interior de loft new yorkez intr-un apartament de 52 mp din Bucuresti

Ansamblul rezidential The Park din Bucuresti continua sa ne impresioneze prin amenajarile sale realizate de arhitecti romani. Anul trecut, The Park a invitat cinci dintre cei mai premiati designeri si arhitecti romani sa amenajeze o serie de apartamente, incadrandu-se intr-un buget rezonabil si folosind piese executate de ateliere locale.

Deschide Galeria

Amenajarea pentru Apartment no.3 este semnata de arhitectii Bogdan Ciocodeica, Diana Rosu si Attila Kim si este ce-a de a doua colaborare a lor cu ansamblul rezidential. Apartamentul este unul compact, de 52 metri patrati, iar costul amenajarii s-a ridicat la aproximativ 10.000 de euro.

Amenajarea a fost realizata pentru showroom-ul ansamblului, iar arhitectii si-au creat un profil imaginar de clienti si un scenariu de locuire – un cuplu pasionat de design, dornic sa traiasca ”altfel”, cu prieteni care vin in vizita (de aici nevoia pentru un living generos) si isi impart activitatile in diferitele zone ale casei – o parte socializeaza pe canapea, altii gatesc in bucatarie, existand deschidere intre aceste zone.

Sursa de inspiratie pentru spatiu este loftul new yorkez, un spatiu care echilibreaza elementele industriale si materialele reci (tavanul din beton aparent si peretele de glasvand metalic) cu cele calde (lemn, materiale textile).

Dupa cum evidentiaza arhitectul Bogdan Ciocodeica, Apartment no.3 foloseste transparenta si fluiditatea specifica lofturilor: de pe canapeaua din living sunt vizibile toate zonele casei: locul de luat masa, bucataria si dormitorul, separat prin glasvand si perdele albe pentru a asigura intimitatea zonei de noapte.

Citeste si despre amenajarea pentru un apartament de 3 camere aici 

Spatiul din living este versatil si raspunde nevoilor diverse ale locatarilor – masa din living, de exemplu, poate fi loc de luat masa dar si zona de lucru. Suprafata ampla a zonei de living a permis impartirea sa in spatii functionale diverse: la intrare, exista spatiu pentru depozitare si cuier (cu placari si mobilier realizate dupa planurile arhitectilor in fabrica Delta Studio), o zona de luat masa/ zona de lucru si o zona de relaxare (canapeaua generoasa de la IKEA), unite de o comoda inalta de 90 cm care se continua pe unul dintre pereti. Livingul este delimitat de dormitor printr-un perete de glasvand metalic realizat de Vertigo Design si draperii albe, realizate la comanda de Karo Perdele. 

Pentru bucatarie, s-a optat pentru corpuri care functioneaza ca niste cutii separate, dispuse pe o polita, spatiul lasat intre ele oferind fluiditate ambientului.

Ingenioasa este si solutia de mascare a elementelor inestetice (tevi, cabluri) aleasa de arhitecti – placari din acelasi material ca mobilierul si o carcasa din lemn cu riflaj care acopera aparatul de aer conditionat, elemente fabricate de Delta Studio. Corpurile de iluminat sunt de la Albora Concept si Maison Deco, plasate ca lumini de ambient si accent care sa puna in evidenta scenariul creat.

Spatiul creat de arhitecti este unul contemporan, aerisit si multifunctional, ideal pentru stilul de viata actual.

Sursa foto: The Park 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole