fbpx

Interior luminos conturat intr-un apartament de 40 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Intr-un apartament de doua camere cu o suprafata de 40 metri patrati, optiunile de amenajare pot fi destul de limitate. Interventia unui designer insa va produce modificari pe care nu le vedeai sau pe care nu erai sigur ca le poti face. Acest proiect de amenajare vine sa confirme din plin aceste lucruri.

Deschide Galeria

Cu o configuratie de doua camere, apartamentul parea destul de fragmentat. Existau putine spatii de depozitare, iar incaperile pareau mai mici din cauza unui iluminat ineficient. Designerii care au lucrat la acest proiect au venit cu propunerea de a elimina peretele dintre bucatarie si camera de zi, largind zona de zi. Spatiul a devenit astfel mai fluent si mai luminos. In dormitor a fost amenajat un birou, iar pe hol, un dulap suplimentar pentru depozitare.

Beneficiara si-a dorit o locuinta moderna, luminoasa si primitoare, adaptata nevoilor ei. Au fost inlocuite instalatiile invechite, cu un plus de atentie pentru cele electrice prin aducerea a mai multor corpuri de iluminat pentru fiecare functiune in parte. Pentru a face spatiile mai luminoase, s-a folosit mult alb, bejuri si griuri discrete, cu o baza de laminat care echilibreaza cromatic camerele. Accentele colorate atrag atentia si creeaza puncte de interes pentru fiecare zona in parte, precum peretele albastru pentru zona de conversatii din living. Mobilierul din aceasta zona a fost realizat pe comanda dupa schitele designerilor.

Delimitarea dintre bucatarie si living se face printr-o zona de luat masa, care iese in evidenta prin corpurile de iluminat cu design industrial.

Pentru bucatarie s-a conturat o amenajare cat mai functionala posibil. Mobilierul a fost dispus pe doua laturi, incorporand si electrocasnicele. Efectul obtinut este unul unitar si ordonat. Frontul gri-albastru al dulapurilor aduce o nota de eleganta amenajarii, reducand din caracterul tehnic al bucatariei; intre corpuri s-au folosit placi de faianta tip Metro, iar la nivelul pardoselii o gresie similara, dar mata. Spoturile pe sine asigura un iluminat uniform, iar benzile LED montate sub dulapurile superioare aduc plusul de lumina de accent necesar atunci cand se gateste.

In dormitor s-a mizat pe o linie cromatica similara, preponderent neutra. Astfel, s-a obtinut un ambient calm si odihnitor. Camera in sine este redusa ca dimensiune, dar bine optimizata pentru a integra si un mic birou sau masa de toaleta dupa caz. Tot aici, intr-o nisa a fost integrat un dressing cu usi ce imita obloanele. Un alt detaliu care ne atrage atentia il reprezinta usile din sticla ale dormitorului care permit o cantitate de lumina naturala si in spatiul holului. Pentru baie, s-a ales o cabina de dus, iar cromatica este una clasica, cu alb si negru si accente de albastru.

Design: Anna si Mikhail Koshelevy

Reclama

Articole noi

Mocheta vs parchet laminat în dormitor: care alegere este mai buna?

Dormitorul este cea mai intimă cameră din casă. Dintre...

Amenajare moderna cu accente boeme pentru o casa de 188 mp

Povestea acestei amenajari a inceput din dorinta proprietarilor (o...

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...