Interioarele de inspiratie scandinava se numara printre cele mai in voga tendinte din domeniul amenajarilor. Minimalismul si pragmatismul care definesc acest stil se potrivesc cu timpurile pe care le traim, venind parca in intampinarea nevoilor noastre. Interpretarile acestor influente sunt variate, fiecare arhitect sau designer filtrand trasaturile acestui stil prin prisma creativitatii sale.
Apartamentul de astazi nu face exceptie. Este o amenajare moderna si reuneste in 75 de metri patrati tot ce ai nevoie pentru o locuinta in care sa te simti bine si cu care sa te mandresti. El este destinat unui cuplu tanar din Vilnius, Lituania.
Unul din marile atuuri ale acestei locuinte este luminozitatea. Suprafetele mari vitrate permit luminii naturale sa inunde camera si sa amplifice vizual spatiul. Nuantele neutre de lemn confera caldura spatiului, iar accentele de gri se imbina armonios cu albul.
Ne place cum au gandit separarea functiunilor in cadrul zonei de zi. Avem de altfel un open space generos unde avem integrat spatiul bucatariei, a locului de luat masa, si o zona de conversatie. Amenajarea este pastrata minimala, iar interiorul este unul fluent. Acestui apartament nu-i lipseste personalitatea; gratie culorilor, texturilor si geometriei inserate la nivelul decorului, spatiul este unul dinamic, vesel si placut in ansamblul lui.
Suprafetelor netede si lucioase le sunt opuse textura lemnului din cadrul riflajelor din tavan sau portiunea de beton lasat aparent din dreptul zonei de conversatie. Contrastului alb-negru ii este opus un galben saturat prezent sub diverse forme in decor. Interesant este si jocul tridimensional al placilor ce intrerup brusc parchetul in zona de luat masa. Alaturi de corpurile suspendate, este o metoda originala de a evidentia aceasta zona si de a o individualiza in cadrul amenajarii.
Spatiile de depozitare sunt generoase, atat in zona bucatariei, avand o succesiune de corpuri care asigura aceasta functie, cat si in jurul televizorului, acelasi MDF alb lucios asigurand un fel de uniformitate si coerenta decorului.
Ca intr-un joc de puzzle, in hol vom intalni acelasi tip de placi cu efect 3D ca cel din zona de luat masa. Dormitorul este gandit ca un spatiu placut pentru relaxare si somn odihnitor. Textura si modelul tapetului un crem spre bej, o tapiterie de un gri deschis si bineinteles lumini de ambient care seteaza atmosfera.
Exista si o a treia camera transformata in spatiu pentru birou cu piese de mobilier modular. Contrastul dintre esenta naturala de lemn si albul predominant, creeaza un spatiu placut, calduros, iar canapeaua e perfecta pentru momentele de relaxare.
Desi la o prima vedere ar putea parea monoton sau plictisitor, acest spatiu promite mai mult de atat. Cu fiecare trasatura pe care o descoperi, realizezi ca potentialul lui este unul mare, fiind un apartament excelent pus in valoare de profesionistii de la In Arch.