Interpretarea contemporana a unui arhitecturi istorice dintr-o locuinta de 75mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Amenajarea acestui apartament de 75 metri patrati nu poate trece neobservata. Doar vazand fotografia cu dormitorul intelegem ca povestea unui astfel de decor este una speciala, cu trasaturi ce merita explorate.

Deschide Galeria

Purtand semnatura arhitectilor de la Egue&Seta, amenajarea aduce in prim plan o viziune contemporana impletita intr-un cadru de cladire veche cu farmecul specific al arhitecturii specifice secolului trecut.

Beneficiarii si-au dorit un apartament mai spatios si mai luminos, pastrand acelasi numar de camere. Astfel, prin recompartimentarea inteligenta a zonelor, s-au obtinut spatii fluente care comunica intre ele. Holul nu mai este o simpla zona de trecere, acum fiind legatura intre functiunile fiecarei zone din casa, un fel de parte integranta din fiecare camera.

Zona de zi si cea care ocupa o mare parte a locuintei pastreaza un ton simplu al decorului. Masa din lemn este piesa marcanta din acest spatiu, ea fiind in acelasi timp elementul care separa vizual cele 3 subzone din living: zona de conversatie, zona de dining si biroul. Grinzile restaurate si vopsite in alb, alaturi de bolta catalana sunt elemente arhitecturale specifice care au fost restaurate pentru a fi puse in evidenta in noul context contemporan. Corpul de iluminat suspendat pastreaza o linie discreta a designului, integrandu-se armonios in decorul creat.

De asemenea, peretele de caramida expusa vine sa completeze cu un usor aer vintage amenajarea acestui spatiu. Arhitectii au ales sa o puna in valoare printr-o lumina de accent discreta.

Pardoseala originala a fost pastrata. Covorul de inspiratie persana are rolul de a marca subtil sectorul livingului alaturi de o canapea albastru inchis si o masuta laterala aproape insesizabila. Ne place ideea integrarii unei valize vechi pe post de mobilier, fiind un suport excelent pentru un tablou.

Bucataria o vom gasi in spatele unui perete fals creat doar pentru a separa vizual functiunile, trecerea spre bucatarie realizandu-se usor dinspre living intrucat usile au fost eliminate. Bucataria a fost gandita ca pe un spatiu multifunctional, unde nu doar se gateste, ci unde se pot primi prieteni, gati impreuna cu ei, unde se poate citi presa la micul dejun dimineata sau unde mai poti trimite un email in timp ce astepti ca cina sa se rumeneasca in cuptor. O astfel de versatilitate si functionalitate eficienta ne aminteste de stilul nordic, unde fiecare element, mobilier si electrocasnice sunt introduse pentru a fi utile in cat mai multe scopuri si intr-un spatiu nu neaparat generos.

Si pentru ca mentionam mai sus despre dormitor, iata cum decorul unei camere se poate transforma intr-unul extraordinar cu detaliile potrivite. Intr-un spatiu neutru, intre combinatia placuta a albului cu lemnul pardoselii, a fost introdus un desen pixelat, intens colorat, un detaliu grafic menit sa personalizeze intr-o maniera originala acest spatiu. Baia, ne surprinde si ea. In primul rand, ea comunica indirect cu dormitorul printr-un perete de sticla pus in valoare de o superba jaluzea in stil venetian, asigurand astfel intimitatea necesara. Urmatorul aspect interesant este impartirea spatiului baii in 2 subzone: prima intrarea unde vom gasi chiuvetele si apoi in spatele unui perete, toaleta si dusul, trecerea spre acest sector, fiind marcat de un perete turcoaz ce ne inspira relaxare si in acelasi timp un aer mediteranean placut evidentiat de flisele albe si spatiile pentru depozitare din zona lavoarului.

Ideile abordate in aceasta amenajare sunt o reala inspiratie prin prisma originalitatii stilului creat- trasaturi istorice aduse in timpul prezent si regandite astfel incat sa se adapteze ritmului vietii cotidiene, toate intr-un decor excelent realizat.  

Sursa foto: egueyseta.com

Reclama

Articole noi

Renovarea unei locuințe. Cât costă renovarea unui apartament cu 2 camere

Renovarea unei locuințe poate fi o adevărată provocare, însă...

Pompa submersibilă casnică și industrială

Pompa submersibilă casnică, așa cum sugerează și numele, este...

Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa...

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...