Intrerupatoarele cu variator, noua moda in iluminatul casei

Intrerupatoarele cu variator reprezinta o noua moda in iluminatul casei. Sistemul de iluminat este unul dintre cele mai importante elemente care intra in alcatuirea locuintei. In cazul in care va ganditi sa renovati casa ar trebui sa luati in considerare schimbarea vechilor intrerupatoare cu unele care au functia de variator.

Deschide Galeria

Ce sunt intrerupatoarele cu variator? Sunt acele tipuri de dispozitive care te ajuta sa reglezi nivelul de lumina al becurilor.

Nivelul de lumina dintr-o camera este foarte important, cu ajutorul luminii poti crea o anumita atmosfera in functie de situatie. Daca vrei sa citesti sau sa scrii poti mari nivelul de lumina pana la maximum, iar daca vrei sa creezi o atmosfera mai romantica poti ajusta acest lucru cu ajutorul variatorului.

Cu ajutorul acestor intrerupatoare camerele pot fi folosite in scopuri multiple, iar, dupa caz, cantitatea de lumina poate fi ajustata de la aproape intuneric la lumina deplina, doar printr-o simpla rotire a unui buton.

Citeste si Benzile cu LED-uri, noul trend in iluminarea casei

Pentru a inlocui vechile intrerupatoare cu unele cu variator nu este nevoie sa schimbati intreg sistemul electric din casa sau sa inlocuiti firele. Pentru asta aveti nevoie doar de intrerupatoare cu variator si minime cunostinte despre instalatiile electrice. Daca nu stiti cum se schimba un intrerupator, ar fi mai bine sa contactati un electrician.

Preturile intrerupatoarelor cu variator pornesc de la 30 de lei si cresc in functe de marca si de designul exterior, dar mecanismele au la baza aceleasi principii. 

Citeste si 5 sisteme interesante de iluminat pentru locuinte

Sursa foto pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole