Izolarea acoperisurilor inclinate cu vata minerala de sticla – etape de montare (video)

In orice fel de constructie, calitatea materialelor este factorul dupa care trebuie sa ne ghidam in permanenta. Doar materialele superioare ne garanteaza un imobil trainic si rezistent de-a lungul timpului.


Deschide Galeria

In cazul acoperisurilor, izolarea eficienta presupune in primul rand materiale adecvate precum vata minerala de sticla Knauf insulation care impreuna cu un montaj corect ne vor feri de viitoare probleme; pentru acoperisurile inclinate, toate acestea vor crea protectie impotriva factorilor externi, vant, ploaie, zapada, dar si un confort termic si fonic la interior. In plus, o executie corecta a lucrarii ne va ajuta sa obtinem rezultate optime.

Care sunt etapele montarii izolatiei

Inainte de a incepe orice activitate, este recomandat sa purtati echipament de protectie – salopeta, manusi si ochelari de protectie.

Pasul 1

Inainte de montarea stratului de vata minerala de sticla, este necesara o folie hidroizolanta in spatele capriorilor pentru a preveni patrunderea apei si distrugerea in timp a acoperisului.

Pasul 2

Dupa o masurare atenta a capriorilor, veti taia din material cu 20 mm in plus fata de dimensiunile masurate pentru o fixare cat mai sigura. Apoi, se introduce materialul izolant intre capriori printr-o presiune laterala, evitand astfel crearea unor punti termice care pot dauna izolatiei.

Pasul 3

Peste materialul izolant se monteaza profile metalice care vor servi ca suport pentru urmatorul strat – placile de gipscarton. Pentru a fixa profilele metalice in capriori, se recomanda a se utiliza suruburi autofiletante.

Pasul 4

In aceasta etapa se aplica un nou strat de vata minerala termoizolanta intre capriori si profilele metalice montate anterior. Si in acest caz se recomanda cei 20 mm pentru a elimina posibilitatea golurilor intre straturi.

Pasul 5

Acum e momentul instalarii foliei de aluminiu care va functiona ca o bariera de vapori. Pentru fixarea foliei este necesara o banda pentru etansare.

Pasul 6

In etapa finala se vor utiliza placi de gipscarton peste profilele metalice folosind suruburi autofiletante.

Pentru a evita pierderile de material este recomandat ca intre capriori sa utilizati vata de sticla sub forma de role iar la fata capriorilor spre interior puteti folosi ambele variante. De asemenea, grosimea si calitatea materialelor sunt cu atat mai importante cu cat conditiile climatice ale zonei sunt mai aspre. Alegeti cu incredere produsele Knauf pentru o izolatie temeinica a acoperisului dumneavoastra!

In final, te invitam sa urmaresti un material video cu fiecare etapa detaliata:

Articole noi

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...