fbpx

J’ai Bistrot – un local pour les connaisseurs

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Oficial, vara a venit, iar Povestea Casei isi propune sa va ofere, in fiecare saptamana, cate o prezentare a unei terase din Bucuresti unde cei dornici sa scape de agitatia cotidiana sa se poata relaxa intr-un cadru cat se poate de autentic. Primul loc la care ne-am gandit a fost J’ai Bistrot. Aceasta gradina de vara te va cuceri de la prima vizita. J’ai Bistrot este situat pe Calea Grivitei la numarul 55, iar intrarea in aceast spatiu este in sine o experienta interesanta, care include mai multe etape.
Dupa ce treci printr-un mic gang, la un momentdat, de pe unul din pereti te va intampina un porcusor zburator, semn ca vei patrunde intr-un scenariu unde ludicul este personajul principal. Apoi patrunzi intr-o incapere de trecere care optureaza lumina zilei si te pregateste pentru intrarea propriuzisa in gradina. Contrastul dintre lumina si intuneric pe care il simti atunci cand treci prin acel gang intunecos este una destul de interesanta.
“Daca e sa o luam chiar de la inceput, prima oara am deschis J’ai Bistrot in 2011, impreuna cu o prietena, la Targu Mures, in casa bunicului meu. Acel loc este o casa cu o gradina care seamana mult cu cea din Bucuresti. Acesta a fost criteriul pe care l-am urmat in alegerea spatiului, cand ne-am decis sa venim si in Bucuresti. Ne-am dorit sa cream un spatiu relaxant si lejer. Un spatiu care sa fie placut atat ziua la pranz și util pentru întalniri pe proiecte dar si seara la un pahar de vin și o poveste cu zambete, un shot si o bere. Suntem prietenosi cu cateii si copiii. Ne-am dorit un spatiu care sa fie versatil si potrivit pentru multe feluri de evenimente pe care ne dorim sa le organizam sau gazduim. In plus, la Bucuresti avem de anul trecut si o bucatarie care se dezvolta tot mai fr
“Am incercat sa ne mulam pe stilul casei si al gradinii. Am dorit sa pastram tot ceea am putut repara si refolosi. Ne-am pliat pe un buget limitat si deci am mers pe materiale obisnuite, folosite in general si in casele private (caramizi, lemn, ciment, metal), pe care insa am incercat sa le folosim cat mai creativ.”
Cum ati descrie stilul amenajarii? “Am abordat un stil modern, urban, insa unul foarte realaxat, cald si colorat. In multe privinte ne-am raportat la stilul pe care l-am fi ales si la noi acasa, tocmai pentru a crea senzatia de familiaritate, de acasa.”

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...