Pickup-urile Jarett Acoustics, sisteme audio hi-fi in stil retro

Probabil cand eram mici cu totii ascultam povesti, muzica la pickup, un obiect aproape nelipsit din casa nici unuia dintre noi. Cu aceasta imagine in minte, vizualizati livingurile de azi din care acest obiect a disparut total, putand fi gasit poate doar in casele colectionarilor.

Deschide Galeria

Pickup-urile pe care le vom prezenta astazi, nu sunt doar simple dispozitive muzicale, au un aer aparte, reprezinta o intrepatrundere intre vechi si nou, intre actual si trecut.

Povestea a inceput in anul 2003, cand Shahin Ciobotea a dat culoare unui vis mai vechi, si anume construirea unui pickup. Prima ocazie de afirmare a venit o data cu  lucrarea de diploma pentru sectiunea Design de Produs, in cadrul Facultatii de Arhitectura “Ion Mincu”. A fost o sansa mare pe care Shahin a pariat si chiar a castigat, proiectul a primit cea mai mare nota din ultimii 18 ani – 9,87. Acest moment a reprezentat puctul de pornire a unui proiect unic in Romania.

Succesul a coincis totusi cu un eveniment nefericit pentru lumea muzicii bune. Interpretul Compay Segundo a trecut in nefiinta dupa o foarte lunga cariera in care a bucurat cu muzica sa. Muzica a pierdut un geniu creator, un compozitor si un chitarist de exceptie. Compay Segundo a primit acest pseudonim datorita faptului ca era mereu a doua voce. Ca un tribut adus marelui artist primul model a fost numit JT-1 Compay, Acronimul JT venind de la Jarett Turntable, 1 de la faptul ca era primul aparat proiectat si produs.

Urmatoarele modele de pickup au fost produse din pura pasiune, de dragul de a lucra cu materiale speciale si de a crea obiecte care sa dainuie si sa bucure in aceeasi masura si pe viitorul posesor.

Toate modelele au fost realizate unicat, avand un design mereu diferit si irepetabil. De aceea toate au nume, nu numar de serie: Persia, Arcadia, Ingeborg.

Modelul Academy a fost comandat special pentru un local de lux, cu specificul de biliard, in acest model sunt elemente care amintesc de acest sport. La realizarea acestuia au fost folosite bile de biliard Aramyth, lemnul din care se fac mesele de biliard Brunswick si fetru West of England, fabricat de Looker, cel mai apreciat producator pentru mese de concurs de Carambol.

Aceste creatii sunt produse destinate a fi folosite pentru bucuria sufletului, asadar au fost proiectate si realizate ca atare, cu finisaje exceptionale, si nu in ultimul rand de o calitate audio deosebita. Regula care primeaza in creatia lor fiind  “No Compromise”.

Cand incepe constructia nu se stie niciodata care va fi finalitatea. Unii pot spune ca este gresita aceasta abordare, dar cand te uiti la produsul final iti dai seama ca nu este deloc asa. Fiecare piesa creata spune o poveste – povestea ta.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole