fbpx

Pickup-urile Jarett Acoustics, sisteme audio hi-fi in stil retro

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Probabil cand eram mici cu totii ascultam povesti, muzica la pickup, un obiect aproape nelipsit din casa nici unuia dintre noi. Cu aceasta imagine in minte, vizualizati livingurile de azi din care acest obiect a disparut total, putand fi gasit poate doar in casele colectionarilor.

Deschide Galeria

Pickup-urile pe care le vom prezenta astazi, nu sunt doar simple dispozitive muzicale, au un aer aparte, reprezinta o intrepatrundere intre vechi si nou, intre actual si trecut.

Povestea a inceput in anul 2003, cand Shahin Ciobotea a dat culoare unui vis mai vechi, si anume construirea unui pickup. Prima ocazie de afirmare a venit o data cu  lucrarea de diploma pentru sectiunea Design de Produs, in cadrul Facultatii de Arhitectura “Ion Mincu”. A fost o sansa mare pe care Shahin a pariat si chiar a castigat, proiectul a primit cea mai mare nota din ultimii 18 ani – 9,87. Acest moment a reprezentat puctul de pornire a unui proiect unic in Romania.

Succesul a coincis totusi cu un eveniment nefericit pentru lumea muzicii bune. Interpretul Compay Segundo a trecut in nefiinta dupa o foarte lunga cariera in care a bucurat cu muzica sa. Muzica a pierdut un geniu creator, un compozitor si un chitarist de exceptie. Compay Segundo a primit acest pseudonim datorita faptului ca era mereu a doua voce. Ca un tribut adus marelui artist primul model a fost numit JT-1 Compay, Acronimul JT venind de la Jarett Turntable, 1 de la faptul ca era primul aparat proiectat si produs.

Urmatoarele modele de pickup au fost produse din pura pasiune, de dragul de a lucra cu materiale speciale si de a crea obiecte care sa dainuie si sa bucure in aceeasi masura si pe viitorul posesor.

Toate modelele au fost realizate unicat, avand un design mereu diferit si irepetabil. De aceea toate au nume, nu numar de serie: Persia, Arcadia, Ingeborg.

Modelul Academy a fost comandat special pentru un local de lux, cu specificul de biliard, in acest model sunt elemente care amintesc de acest sport. La realizarea acestuia au fost folosite bile de biliard Aramyth, lemnul din care se fac mesele de biliard Brunswick si fetru West of England, fabricat de Looker, cel mai apreciat producator pentru mese de concurs de Carambol.

Aceste creatii sunt produse destinate a fi folosite pentru bucuria sufletului, asadar au fost proiectate si realizate ca atare, cu finisaje exceptionale, si nu in ultimul rand de o calitate audio deosebita. Regula care primeaza in creatia lor fiind  “No Compromise”.

Cand incepe constructia nu se stie niciodata care va fi finalitatea. Unii pot spune ca este gresita aceasta abordare, dar cand te uiti la produsul final iti dai seama ca nu este deloc asa. Fiecare piesa creata spune o poveste – povestea ta.

 

Reclama

Articole noi

De ce este bine să verifici centrala termică și instalația înainte de începerea sezonului rece?

Centrala termică îți oferă tot confortul de care ai...

Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de...

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...