Jocul cu textile si patternuri intr-un apartament de 2 camere

Un apartament de 2 camere a capatat personalitate prin interventia detaliilor de patternuri textile si amploare prin utilizarea oglinzilor (care chiar pot pacali ochiul!). Amenajarea pe care v-o prezentam astazi poarta semnatura Annei Demushkina, care s-a ocupat de tot ce tine de accente de design, patternuri, alegerea optiunilor de materiale textile. Toate aceste culori si modele, la un loc, dau viata apartamentului si il personalizeaza, pastrandu-i directia clasica a stilului.

Deschide Galeria

Livingul – clasic, patternuri geometrice, accente scandinave

Livingul constituie un mix armonios de culori uni si patternuri geometrice. Culorile puternice ale canapelei si fotoliului contrasteaza in mod placut cu nuanta deschisa a parchetului laminat. Folosirea patternurilor cere intotdeauna curaj. Prea mult poate fi obositor, prea putin poate fi monoton pentru unele persoane. Putem observa astfel, o canapea uni, intr-o nuanta de albastru royal, accesorizata cu perne dintr-o nuanta mai inchisa de catifea albastra impreuna cu perne cu modele geometrice verzi. Daca ne uitam mai atent, toate aceste culori si nuante folosite la mobilier si decoratiuni par a fi extrase din tabloul impresionist amplasat deasupra canapelei , in axul acesteia.

Bucataria – ca o extensie a livingroom-ului

Bucataria surprinde prin abordarea diferita a locului de luat masa , compus dintr-o canapea confortabila din material textil si o masa moderna de sticla cu 3 scaune. Prezenta canapelei face ca zona de dining sa devina astfel mult mai confortabila si primitoare, aproape ca un colt de living adus in incinta bucatariei.

Aici domina culoarea alb si nuantele de gri, cu accente de verde (perne si covor) si galben (vopseaua lavabila si draperie). Este asigurata astfel cu succes o atmosfera placuta, luminoasa si relaxata. Si in care ne putem relaxa in timp ce gatim sau mancam, transformand rutina obiceiului intr-un adevarat ritual, savurand fiecare moment .

Cum probabil suntem obisnuiti deja, majoritatea bucatariilor contemporane dispun de cuptor si cuptor cu microunde incorporate in soldati. In cazul de fata, avem un al doilea corp inalt de bucatarie in care poate fi depozitata o cantitate mare de obiecte.

Placarea cu oglinda a unei zone din peretele opus mobilierului de bucatarie creeaza un efect de amplificare a spatiului, draperia se reflecta in aceasta oglinda si pare ca latimea spatiului se dubleaza dintr-o data!

Dormitorul – un degradé de culori calde

In timp ce spatiul de zi si bucataria prezinta multiple patternuri in culori intense si modele geometrice clasice, dormitorul a fost tratat mai discret, accentul find pus pe draperiile in tonuri calde de culori in degradé.

Patul din piele alba prezinta un model clasic de chesterfield la tablie, in aceeasi linie stilistica cu tapetul decorat cu modele Paisley. Intregul dormitor este un spatiu modern, cu influente clasice, in special in abordarea detaliilor si a accesoriilor de mobilier.

Utilizarea acestor modele, imprimeuri si culori curajoase, a reusit sa puna in evidenta compartimentarea si stilul amenajarii acestui apartament. Pentru un cuplu tanar, a fost exact ce si-au dorit pentru a se bucura de atmosfera propriului camin.

Nu uita ca si tu poti sa creezi o atmosfera mai primitoare, eleganta, relaxata, incepand cu doar cateva mici schimbari. Poti inlocui, de exemplu, pernele simple cu unele in culori sau imprimeuri curajoase. Draperiile pot fi si ele inlocuite cu unele cu o personalitate mai puternica.

Speram ca aceasta amenajare a reusit sa te inspire si sa iti dea curaj in folosirea patternurilor!

Design:  Dao Decor

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole