Karim Rashid și povestea designului său interior aparte

Karim Rashid este un designer industrial și de interior egiptean-canadian, cunoscut pentru stilul său futurist, fluid și optimist. Designul său se caracterizează prin culori vibrante, forme organice și materiale inovatoare.

Sursă foto: intercontinentalsemiramis.h-rez.com/

Cariera lui Rashid:

A studiat design industrial la Carleton University din Ottawa, Canada, și la Rhode Island School of Design. Și-a înființat propriul studio de design în New York City în 1993. A creat o gamă largă de produse, de la mobilier și accesorii la arhitectură și design interior.

A câștigat numeroase premii de design, inclusiv Red Dot Award, Good Design Award și Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design Good Design Award.

Stilul lui Rashid:

Se bazează pe principiile biomorfismului, folosind forme inspirate din natură. Utilizează o paletă de culori vibrante și optimiste. Integrează materiale inovatoare și tehnologii moderne în designul său. Creează spații luxoase, senzoriale și interactive.

Exemple de proiecte: Hotelul Semiramis din Cairo, Egipt, Restaurantul Morimoto din Philadelphia, Pennsylvania, mobilierul pentru Umbra, accesorii pentru Alessi.

Impactul lui Rashid:

A influențat semnificativ designul industrial și de interior contemporan. A inspirat o nouă generație de designeri. A promovat ideea că designul poate fi distractiv, accesibil și optimist.

Citatele sale celebre:

„Designul este despre emoție, nu despre logică.”

„Vreau ca designul meu să te facă să zâmbești.”

„Cred că designul poate schimba lumea.”

Karim Rashid este un designer unic și influent, care a schimbat modul în care gândim și experimentăm designul.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole