Keukenhof, Olanda: povestea celei mai mari grădini de flori din lume

Keukenhof este o experiență unică care merită trăită măcar o dată în viață. Grădinile sale spectaculoase și varietatea de flori multicolore o fac o destinație de neuitat pentru toți cei care apreciază frumusețea naturii.

Sursă foto: www.keukenhof.nl

Istorie:

Fondată în 1949 de un grup de producători de bulbi de flori. A fost creată ca o expoziție anuală a florilor din Olanda. A devenit rapid o atracție turistică populară.

Descriere:

Grădina se întinde pe o suprafață de 32 de hectare. Are peste 7 milioane de flori plantate anual. Se găsesc peste 800 de soiuri de lalele, narcise, zambile și alte flori. Grădina este amenajată cu diverse grădini tematice, lacuri și poduri.

Evenimente:

Keukenhof este deschisă publicului doar 8 săptămâni pe an, din primăvară. Se organizează diverse evenimente, precum parade de flori, concerte și expoziții.

Importanță:

Keukenhof este un simbol al Olandei și al industriei floricole olandeze. Atrage anual peste 1 milion de vizitatori din toată lumea. Este o importantă sursă de venit pentru economia locală.

Vizitarea Keukenhof:

Se poate ajunge la Keukenhof cu trenul, autobuzul sau mașina. Se percepe o taxă de intrare. Sunt disponibile tururi ghidate în mai multe limbi.

Recomandări:

Vizitați grădina dimineața sau seara pentru a evita aglomerația. Purtați pantofi comozi, deoarece veți avea mult de mers pe jos. Luați-vă cu voi apă și o umbrelă de soare. Relaxați-vă și bucurați-vă de frumusețea acestui loc magic.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole