La Trenulete – un bar care trezeste nostalgiile copilariei

Nu am avut o sursa de inspiratie anume. Ne-am bazat insa mult pe experienta noastra. Pe deoparte din vechea pasiunea pentru trenuri, cunoastem foarte bine domeniul feroviar si aspectul interior al multor depouri reale. Pe de alta parte, ne plac foarte mult localurile de familie din Germania, tara prin care am calatorit foarte mult si unde chiar am trait pentru o vreme.
Intregul design interior, inclusiv al sistemului de iluminat ne apartine. Am cautat foarte mult sa ramanem in tema feroviara retro (perioada romantica a calatoriilor cu trenul). Asadar am cautat pana am gasit corpuri de iluminat care sa fie similare cu felinarele din garile vechi. De asemenea am ales in mod special becuri clasice cu filament, tip Edisson, pentru ca lumina lor este uniforma si aduce foarte bine cu lumina unor felinare cu gaz.
Am cautat deci sa cream atmosfera feroviara prin culori si elementele de decor, precum afisele specifice depourilor reale, dar in acelasi timp sa dam caldura locului printr-un decor asimetric si neregula, asemeni decorurilor din localurile de familie germane. De altfel intregul local are un touch german, dincolo de decor, de la trenuletele si berea din Germania, la cafeaua din Austria.
Cum descrieti La Trenulete intr-o singura propozitie? La Trenulete, cafeneaua dintr-o macheta.
Designerul nostru principal a fost sotia mea, Gabriela Craciun. Ne-am consultat intre noi pentru foarte multe aspecte si detalii si chiar am cerut si parerile unor prieteni din domeniul artistic. Insa linia generala a designului si decorul ii apartin. Sotia mea lucreaza de 15 ani in domeniul realizarii machetelor, activitate care necesita cunostinte artistice si tehnice deopotriva. Toata aceasta experienta, impreuna cu mult suflet se regasesc in amenajarea cafenelei noastre.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole