fbpx

Lampile cu senzori de miscare va scapa de intrerupatoare

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Lampile cu senzori de miscare sunt solutiile eficiente pentru economisirea de curent. Sunt practice, in special pentru curti, dar pot fi montate oriunde, mai ales daca vreti sa economisiti si in acelasi timp sa scapati de intrerupatoare.

Deschide Galeria

Tehnologia moderna implementata in aceste sisteme este bazata pe senzori, imediat ce detecteaza o miscare acestia aprind automat sistemul de iluminare dupa lasarea intunericului. Daca senzorii nu mai detecteaza nicio miscare lumina se stinge dupa o durata de timp care poate fi setata de catre utilizator.

Fie ca sunt instalate pentru confort , usureaza descuierea usii de la intrare pe intuneric, fie pentru economie lampile cu senzori de miscare fac viata utilizatorului mai simpla, si sunt usor de montat.

Lampile cu senzori de miscare exista in mai multe variante si forme: incepand de la cele de perete pana la cele de tavan si chiar lampi separate cu picior.

Dupa ce v-ati hotarat unde vreti sa montati o lampa cu sanzori de miscare trebuie sa mai stiti ca exista doua tipuri de senzori: pasivi (PIR) sau activi (HF).

Senzorii PIR – tehnologie standard, infrarosu, care detecteaza surse de caldura in miscare. Acestia se folosesc doar pentru exterior, deoarace sunt la "lenti"si se activeaza doar miscarile mai mari. O lampa HF ar declansa aprinderea la cea mai mica miscare a unei frunze.

Senzorii HF, mai sunt numiti si "senzori de prezenta" sunt de tip radar, senzori de inalta frecventa care detecteaza orice miscare. Aceste lampi se pot recunoaste cu usurinta deoarece au senzorul incorporat in abajur, ceea ce-l face ideal pentru instalarea in incaperi, unde conteaza si factorul estetic al lampii.

Se recomanda ca indiferent de tipul senzorului pe care il alegeti, HF sau PIR, sa i se monteze becuri economice speciale, care rezista la un astfel de regim de functionare. Iar daca intr-adevar va preocupa economisirea puteti alege un sistem de iluminare pe baza de LED-uri.

Reclama

Articole noi

Amenajare cu accente de rosu pentru un apartament de 2 camere si 34 mp

Designerii de la Caroline Art au mai creat o...

De ce este bine să verifici centrala termică și instalația înainte de începerea sezonului rece?

Centrala termică îți oferă tot confortul de care ai...

Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de...

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...