Primavara este prin excelenta anotimpul florilor, iar liliacul (Syringa vulgaris) este printre sortimentele cu cel mai placut miros si cu un aspect colorat. Cei care locuiesc la curte asteapta cu nerabdare perioada in care infloreste liliacul. Pe langa aromele absolut superbe pe care le raspandesc in aer florile liliacului sunt extrem de aspectuoase atat ca forma cat si din punct de vedere al culorilor.

In caz ca locuiti la curte si nu aveti deja un liliac, primavara este anotimpul potrivit pentru a planta unul. Iar daca aveti unul nu strica sa mai plantati si alte soiuri, diferite ca si culoare de cel pe care-l aveti. Pentru asta trebuie sa stiti ca exista doua modalitati prin care se poate face acest lucru: plantare sau transplantare.

Plantarea

Aceasta este o metoda care se aplica in cazul in care cumparati un puiet de liliac. Sapati o groapa cu ajutorul unei cazmale, de o marime proportionala cu cea a radacinii puietului. Dupa ce il introduceti in groapa formata, acoperiti cu pamant si batatoriti usor. Acesta trebuie udat de cel putin 3 ori pe saptamana.

Citește si: Plantarea de toamna a pomilor fructiferi – 8 sfaturi pentru plantari eficiente

Citeste si Decoreaza-ti balconul cu tufe de bambus

Transplantarea

Aceasta metoda presupune luarea unui lastar de langa un alt liliac matur. Dupa ce se sapa in jurul radacinii arbustului respectiv, se ia cu tot cu bulgarele de pamant in care se afla radacina si se pune in locul unde trebuie sa fie plantat. Groapa se sapa avand grija sa fie mai putin adanca si mai mult larga.

Citește si: Iarba de pampas – Regina plantelor decorative

In perioada de dupa plantare/transplantare liliacul trebuie udat de aproximativ patru ori pe saptamana, pana cand radacinile s-au prins bine in pamant. Cele mai multe tufe de liliac infloresc abia dupa doi ani de la plantare, de aceea taierea ramurilor se va face proportional, si nu toate in acelasi an.

Dupa ce acesta creste considerabil, liliacul ar trebui taiat pentru a preveni o crestere prea mare in inaltime. Niste flori pozitionate prea sus ne lipsesc de placerea de a le mirosi. Crescut pe orizontala, liliacul poate oferi mai multe flori si va poate parfuma intreaga curte.

Sursa foto: pinterest.com

Citește si: Petunia, o floare care iti coloreaza zilele de vara
Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!