Linii minimaliste si eleganta atemporala – O locuinta din Sibiu amenajata ultramodern

Situat in apropierea orasului Sibiu, acestea locuinta reprezinta un proiect drag al echipei Pure Mess, in care si-au pus cu succes amprenta stilistica.

Deschide Galeria

Amenajata pentru o familie cu patru membri, locuinta dispune de o zona de zi generoasa, compusa din bucatarie cu zona de insula-bar, dining, living, birou si zona de noapte cu patru dormitoare, dressing matrimonial si doua bai.

Proiectul a inceput cu mobilarea a trei zone diferite pentru a obtine o compartimenatre coerenta, ergonomica si a continuat prin conturarea conceptului de design.
Am profitat de faptul ca proiectul de arhitectura a fost gandit cu o fereastra-cortina, desfasurata pe toata lungimea bucatariei, designul subliniind lumina naturala, mai ales prin mobilierul tip soldat din MDF alb mat.”

Zona de luat masa constituie elementul de legatura intre bucatarie ,living si birou. Regasim aici o masa incapatoare, de opt persoane, ce atrage atentia prin blatul de lemn masiv. Este o zona ce s-a dorit a fi clar definita, accentuata de corpul de iluminat supradimensionat, care adauga un plus de dinamism si fluiditate spatiului.

Canapeaua modulara, de la Ditre Italia confera flexibilitatea dorita de clienti, dispune de o zona de citit si coltul de relaxare. Peretele cu semineul si televizorul asigura o comunicare armonioasa cu zona de dining, si suficienta intimitate in acelasi timp; fiind gandit pentru serile de film petrecute in familie.

Spatiul de lucru comun, biroul, a fost gandit pentru a fi impartit eficient de intreaga familie. Senzatia initiala este de spatiu amplu, ulterior resimti caldura si confortul incaperii bine definita prin cele doua zone.

Prima zona este una functionala, cele doua birouri beneficiaza de lumina naturala generoasa si spatii de depozitare suficiente. A doua zona este gandita ca un bow window in care bancheta cu spatii de depozitare comunica direct cu curtea interioara a casei.

Baia de la parter ce deserveste zona de zi, infatiseaza definitia minimalismului prin formele cubice, insertii discrete de lemn. Intreaga ceramica provine din colectia Inalco iar atentia la detalii este nelipsita.

Surpriza casei si a intregii amenajari o constituie zona de jacuzzi, o adevarata oaza de relaxare. Arhitectii ne povestesc ca au amenajat aici “un ambient neutru care pune in evidenta fototapetul rezistent la apa de la Wall&deco. Acest ambient, in functie de cum intra lumina in spatiu, este o oaza perfecta de relaxare, confortul fiind sporit si de mobilierul cu usoare linii futuriste de la PlusT.”

In dormitorul matrimonial predomina un stil contemporant, ce lasa impresia unei camere de hotel foarte eleganta si sobra, si dormitor calduros in acelasi timp, prin raportul echilibrat de culori calde- reci si materialele folosite. Fototapetul (marca Wall&Deco) constituie un fundal placut pentru tablia patului, fiind accentuat si de lumina led intr-o nuanta calda.

Arhitecti: Pure Mess Design

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole