Livingul contemporan, sufletul unei case moderne

Livingul este incaperea in care te retragi dupa o zi obositoare pentru a te destinde, orice ar insemna asta – o gustare luata pe canapea in fata televizorului, un joc pe consola sau o carte buna. Un living contemporan, adica livingul in care functionalitatea imbraca acea forma placuta a relaxarii asumate, te va ajuta sa te simti minunat acasa si sa te bucuri de un decor pe gustul tau.

Deschide Galeria

Stilul contemporan se remarca prin cateva directii de amenajare. Haideti sa le descoperim impreuna aplicate in living:

1. Patternuri geometrice – Modelele liniare sau imprimeurile geometrice trebuie sa se regaseasca in alegerile tale daca iti doresti un living contemporan. Fie ca vorbim despre tapetul unui perete, despre un covor cu asemenea motive, despre ghivecele plantelor sau despre cuvertura unei canapele, contemporan inseamna prezenta geometriilor. Acestea sunt o declaratie in favoarea stilizarii si a simplificarii, notiuni cu care stilul contemporan se identifica.

2. Mobila functionala – Principalul criteriu de selectie dupa care vei alege mobila livingului contemporan va fi functionalitatea – cat de bine te simti pe canapea, au sau nu au loc toti membrii familiei, rafturi care nu ocupa spatiul, ci il degajeaza si il fluidizeaza, masa usoara pentru obiecte de necesitate conjuncturala. Nu vei gandi niciodata un living contemporan in piese care il sufoca sau nu te ajuta deloc, dar sunt mostenire de familie sau le-ai vazut in multe case vizitate. 

Citeste si despre obiectele de decor potrivite unui living modern

3. Piese declarative – Un living contemporan va avea mereu un punct focal neobisnuit – o colectie atipica, un obiect foarte vechi, cumparat din pura pasiune de la un anticariat, un tablou preferinta personala, un fotoliu foarte lanos, un covor romanesc autentic care umple camera de culoare, o lucrare realizata de tine. Ceea ce este important este modul in care integrezi in relaxarea generala acest obiect mai altfel, astfel incat sa aduca un plus de valoare si o doza consistenta de personalitate.

4. Diversitatea texturilor – Livingul contemporan permite un mix eclectic de texturi. Iti place lana? Alege draperii si paturi din lana sau cu insertii de lana. Esti innebunit dupa fetru, piele sau amestecuri moderne cu vinil? Nu te da in laturi in ati face cunoscute preferintele. Amesteca materialele, bucura-te de culoare si verifica la fiecare noua adaugire daca gradul de confort vizual este cel pe care il cauti. 

Citeste si sfaturi utile pentru livinguri mici

Livingul contemporan este o camera care vorbeste despre personalitatea celor care locuiesc intr-o casa. Hobbiurile, pasiunile si modul in care va petreceti timpul in living sunt prezente in detaliile decorului, fiind o carte de vizita sincera si in permanenta actualizare. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole