fbpx

Livingul – o amenajare ca o carte de vizita

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Livingului ii sunt atribuite multiple functiuni dupa necesitatile si prioritatile fiecaruia dintre noi. Tinand cont de acestea putem spune ca livingul este camera careia ii atribuim cele mai insemnate atribute din ansamblul locuintei noastre. Este, daca vreti, cartea noastra de vizita.

Deschide Galeria

In functie de tipul de configuratie, livingul este utilizat in multiple feluri. De la petrecut timpul cu familia, loc pentru lectura, loc de privit la televizor pana la socializare cu musafirii care vin in vizita. Inainte de toate, ganditi-va la principala functiune a acestui spatiu: un spatiu elegant cu un decor deosebit sau doar o zona amenajata intr-un mod pragmatic pentru timpul petrecut cu familia. Aceste directii vor fi baza de plecare pentru urmatoarele etape in amenajarea livingului.

Apoi alegerea spatiilor de depozitare si cum se vor integra ele in ansamblul camerei. Piesele de mobilier, biblioteca, etajerele, rafturile suspendate, o masa pentru dining (optionala) sau chiar un birou daca nu exista o camera speciala cu aceasta functie.  Insa mobilierul nu este suficient pentru a considera camera gata amenajata. Exista si alte elemente precum covorul, tablourile sau o sculptura care contribuie la realizarea unei amenajari complexe si personalizate. Si bineinteles includem aici si corpurile de iluminat care vor pune in evidenta toate cele mentionate pana acum. Personalizarea spatiului este factorul cheie prin care definim starea de bine intr-o incapere.

Cum spuneam si in alte articole, nu ar trebui sa va fie teama de a folosi culori puternice fie ele si prin simple accente la nivelul decorului. Nu trebuie sa cadem insa nici in extrema cealalta. Ce putem face? O baza neutra precum peretii zugraviti in nuante de crem, bej sau doar alb va permit sa adaugati treptat acele pete de culoare care inveselesc camera si o fac sa vibreze transmitandu-va o stare de bine. Accentele de culoare impreuna cu texturile confera o dinamica si o caldura spatiului locuit.  Astfel de elemente colorate pot varia de la un corp de iluminat, la perne decorative sau un pled pe canapea, pana la rama unui tablou sau abajurul unei lampi. Puteti pastra intreg decorul neutru si adauga culoare prin perdelele sau draperiile de la fereastra. Important este sa optati pentru lucrurile cu care va simtiti confortabil si care va fac placere. 

Sursa foto: pinterest.com

Reclama

Articole noi

Mocheta vs parchet laminat în dormitor: care alegere este mai buna?

Dormitorul este cea mai intimă cameră din casă. Dintre...

Amenajare moderna cu accente boeme pentru o casa de 188 mp

Povestea acestei amenajari a inceput din dorinta proprietarilor (o...

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...