Inspiratie pentru livingul tau – 20 de idei pentru a integra turcoazul in propria amenajare

Orice strop de culoare in decorul livingului este binevenit. Si pentru asta am ales turcoazul care prin trasaturile sale ne duce cu gandul la exotic, la apa marii, la vacanta, la relaxare. Este o nuanta placuta, curajoasa si vibranta in acelasi timp potrivita pentru a fi introdusa in decor. Poate fi folosita intr-o varietate de stiluri, ambiante si influente.

Deschide Galeria

Turcoazul iese in evidenta intr-o amenajare nefiind neaparat o culoare inchisa sau intensa. Chiar si prin simple tente poate fi un element de accent intr-o camera. Iata cateva idei de explorat.

Nuantele deschise de turcoaz se pot folosi pentru a zugravi peretii din camera de zi. Pentru a avea o legatura intre elemente, includeti si alte obiecte sau decoratiuni in nuante asemanatoare. Un abajur, un scaun otoman, tapiteria de la fotolii sau poate un tablou abstract in care turcoazul este predominant, iata doar cateva exemple in acest sens.

Daca va doriti ca turcoazul sa fie culoarea de accent, atunci e bine sa repartizati elementele in intreaga camera in locul gruparii lor intr-un singur loc.

Combinati turcoazul cu pastelurile in special in camere bine iluminate, eventual cu ferestre largi, perdelele sau draperiile turcoaz sunt o varianta buna mai ales daca va doriti sa obtineti un decor cu influente marine, ele putand fi astfel usor accesorizate.

Pentru cei care prefera accente mai puternice, pot folosi tonuri mai inchise de turcoaz pentru amenajari curajoase. Puteti combina in acest caz cu mov sau portocaliu si note de maro-brun pentru a echilibra tonalitatea amenajarii.

Va recomandam sa mixati culori cu tipare de modele. Chiar daca modelele sunt diferite, culoarea va fi legatura intre elemente, creand astfel coeziune la nivelul amenajarii. Simetria va va oferi un sprijin vizual, astfel ca optati sa folositi turcoaz pentru cel putin doua perne decorative sau doua abajururi de lampi.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole