Locuinta de 28 de metri patrati cu finisaje elegante din placaj brut

Fie din cauza climatului economic ce tinde spre un consum redus de resurse, fie ca se urmeaza o oarecare evolutie fireasca in design interior ce presupune folosirea materialelor naturale, fara finisaje excesive, cert este ca apartamentele moderne beneficiaza de un decor din ce in ce mai indraznet, iar placajele simple din lemn reprezinta o tendinta tot mai mare in acest domeniu. Exemplul cel mai bun este aceasta locuinta de numai 28 de metri patrati proiectata si realizata de catre biroul de arhitectura Studio WOK Milano.

Deschide Galeria

Lucrarile de amenajare au inclus reconfigurarea spatiului. O bucatarie mica a fost unita cu camera de zi; aceasta reconfigurare a creat un zid mare, din lemn, in care au fost incluse, multiple spatii de stocare.

Intr-un alt perete a fost inclus un pat rabatabil, care atunci cand este inchis se acopera cu un placaj. In acest perete, exista de asemenea o serie de dulapuri pentru a ajuta la mentinerea in ordine a lucrurilor.

Peretele opus are si el incorporate multe rafuri si o canapea pe rotile care se poate muta prin casa in functie de necesitatile proprietarilor. Ambele dulapuri urmeaza panta tavanului inclinat, valorificand astfel fiecare centimetru patrat de spatiu.

Peretii din bucatarie si baie sunt turcoaz, acestea fiind singurele pete de culoare din intreaga casa, in timp ce zona de zi este caracterizata prin suprafete albe pentru a stimula luminozitatea si a scoate in evidenta textura interesanta a peretilor din lemn.

Cele mai multe piese de mobilier sunt achizitionate din Ikea ceea ce inseamna ca bugetul alocat a fost unul destul de restrans.

Zona de living poate fi adaptata in functie de necesitati, cu o flexibilitate uimitoare. Aceasta isi poate schimba aspectul in functie momentele zilei si personalizata in functie de eveniment. Spre exemplu daca proprietarii vor sa mute canapeaua mai aproape de balcon pentru o mica intalnire cu prietenii acest lucru se poate face prin doar cateva miscari, sau daca proprietarul ajunge tarziu de la birou si vrea sa se culce, patul rabatabil poate sa-l ajute, intr-un timp foarte scurt transformand camera de zi in dormitor.

Via lifeedited.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole