Locuinta de 28 de metri patrati cu finisaje elegante din placaj brut

Fie din cauza climatului ecomomic ce tinde spre un consum redus se resurse, fie ca se urmeaza o oarecare evoluite fireasca in design interior ce presupune folosirirea materialelor naturale, fara finisaje excesive, cert este ca apartamentele moderne beneficiaza de un decor din ce in ce mai indraznet, iar placajele simple din lemn reprezinta o tendinta tot mai mare in acest domeniu. Exemplul cel mai bun este aceasta locuinta de numai 28 de metri patrati proiectata si realizata de catre biroul de arhitectura Studio WOK Milano.
Lucrarile de amenajare au inclus reconfigurarea spatiului. O bucatarie mica a fost unita cu camera de zi, aceasta reconfigurare a creat un zid mare, din lemn, in care au fost incluse, multiple spatii de stocare.
Intr-un alt perete a fost inclus un pat rabatabil, care atunci cand este inchis se acopera cu cu placaj. In acest perete, exista de asemenea o serie de dulapuri pentru a ajuta la mentinerea in ordine a lucrurilor.
Peretele opus are si el incorporate multe rafuri si o canapea pe roti care se poate muta prin casa in functie de necesitatile proprietarilor. Ambele dulaputi urmeaza panta tavanului inclinat, valorificand astfel fiecare centimetru patrat de spatiu.
Peretii din bucatarie si baie sunt turcoaz, acestea fiind singurele pete de culoare din intreaga casa, in timp ce zona de zi este caracterizata prin suprafete albe pentru a stimula luminozitatea si a scoate in evidenta textura interesanta a peretilor din lemn. Cele mai multe piese de mobilier sunt achizitionate din Ikea ceea ce inseamna ca bugetul alocat a fost unul destul de restrans.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole