Locuinta de 38 mp amenajata modern in nuante de bej

Desi suna putin (masurat in metri patrati), suprafata acestui apartament acopera necesarul zonelor unei locuiri confortabile si pline de inspiratie pentru un profesor care lucreaza o buna parte din timp de acasa.

Deschide Galeria

In 38 de metri patrati a fost configurata o baie generoasa, cu cada, o bucatarie unita cu livingul in care a fost amplasata o canapea extensibila, un dormitor cu zona de studiu integrata, un dressing cu acces din hol.

Scopul amenajarii a fost crearea unui interior luminos, cu un spatiu de lucru mare si o biblioteca. La nivel cromatic, conceptul a avut la baza ideea de relaxare, de a folosi culori neutre, tonuri de bej  si modele de lemn pentru a nu obosi privirea.

Apartamentul nu avea pereti portanti in centrul sau asa ca designerii au putut sa vina cu propuneri curajoase. Primul pas, si poate cel mai dificil a fost sa ajusteze limitele incaperilor, zonelor.

Au decis sa mareasca spatiul bucatariei in detrimentul baii (careia sa ii aloce cativa metri patrati din hol). Mutarea usii dormitorului catre dreapta a permis crearea unui dressing generos in hol, ascuns in spatele unei usi placata cu oglinda, ceea ce mareste vizual spatiul.

Dormitorul prezinta linii simple, curate, nu au dorit sa incarce inutil spatiul. Patul tapitat cu stofa este centrul atentiei, pus in valoare de peretele din spate, cu un model decorativ desenat chiar de client.

Zona de lucru, langa fereastra, ofera o priveliste incantatoare asupra orasului. Biroul de lungimea peretelui este delimitat de cele doua corpuri de mobilier amplasate simetric, cu multe rafturi de depozitare.

In baie au implementat aceeasi idee cu un blat lung, sub care au instalat masina de spalat rufe, sertare de depozitare sub chiuveta si spatiu pentru rufe. Oglinda rotunda, cu rama din lemn, pune in valoare intreaga compozitie a acestui perete. Baia devine la randul ei, un loc relaxant si placut vizual.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole