fbpx

Locuinta functionala a unei familii cu trei copii

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

Apartamentul despre care vorbim astazi este un duplex. La etaj regasim dormitoarele, parterul fiind dedicat spatiilor de zi, livingului si bucatariei. Familia care locuieste aici are trei copii mici, fiecare din ei avand propria camera si o baie comuna.

Deschide Galeria

In abordarea amenajarii, arhitectii au mizat pe crearea de spatii functionale, deschise, care comunica intre ele. Familia se bucura astfel de momente petrecute impreuna, dispunerea functiunilor inlesnind comunicarea si interactiunea din orice unghi al zonei de zi.

Spatiul este de inspiratie scandinava, minimalist abordat. Accentul se pune pe spatiile luminoase aerisite, calde, albul, lemnul si caramida fiind actorii principali. Tonurile si texturile se imbina armonios, rezultand un ambient primitor, cu un puternic caracter functional.  Piesele de mobilier sunt compacte, corpurile fiind formate din rafturi deschise alternate cu usi ce se deschid prin sistemul push. Au fost create zone de accent cu ajutorul placarilor cu caramida vopsita cu alb. Locul de luat masa si zona media (cea cu televizorul) sunt, in acest fel, puse subtil in evidenta.

In bucatarie se continua mixul dintre alb si lemn. Fronturile albe ale mobilierului si electrocasnicele incorporate asigura unitate vizuala. Zona dintre dulapurile principale si cele suspendate este acoperite cu panouri din sticla transparenta, care alaturi de alb reflecta lumina si amplifica spatiul; impreuna cu tapetul din spatele sticlei, se creeaza un efect placut. si cum spuneam la inceputul articolului, iata si un detaliu care atrage privirea: ceasul realizat din manere precum cele ale dulapurilor cu mecanismul direct fixat pe una din usile corpului suspendat.

Zona de luat masa face trecerea inspre living intr-o continuare fireasca a functiunilor. Corpul de iluminat si scaunele reusesc sa puna in evidenta acest spatiu.

Ce ne-a atras atentia in mod placut este spatiul de la intrare. Amenajat cu multe spatii de depozitare incastrate de o parte si cealalta a scarilor. Fereastra amplasata chiar deasupra scarilor aduce un plus de lumina acestei zone, de obicei intunecata. Balustrada din sticla securizata se integreaza excelent in contextul amenajarii. Pe peretele aferent scarilor intalnim acelasi model de tapet ca in bucatarie, detaliu ce confera un plus de coerenta conceptului.

In zona de noapte de la etaj, dormitorul matrimonial preia linia minimalista abordata in living. Aceleasi nuante neutre, griuri si bejuri deschise, esente de lemn natur si un model de tapet ce distrage atentia de la dimensiunile camerei. In baie, predomina tonuri de gri si un corp de mobilier sub lavoar din aceeasi esenta de lemn pe care o intalnim si in restul spatiilor din aceasta locuinta.

Pentru camerele copiilor s-au folosit culori vii si imprimeuri vesele, precum bulinele si dungile. Suprafetele camerelor nu sunt foarte generoase, dar amenajarea lor reuseste sa ofere si spatii de depozitare si loc pentru dormit, citit, jucat sau facut teme. De urmarit detaliile fiecarei camere in parte daca si tu cauti inspiratie pentru camera copilului sau copiilor tai.

Proiect: Joanna Morkowska-Saj

Reclama

Articole noi

Amenajare glam cu accente industriale

“Usa glisanta din sticla transparenta care separa holul de living are dublu rol....

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...