Locuinta moderna construita din doua containere

Tanarul cuplu Gabriela Calvo si Marca Peralta, au avut un vis care la inceput parea putin fantezist: de a trai retrasi de agitatia orasului pe proprietatea lor din apropiere de San Jose, Costa Rica, inconjurati de caii lor si de peisajul natural.

Deschide Galeria

La inceput cei doi au fost ingroziti de ideea de a trai intr-o cutie de tabla, respectiv containere maritime. Ei si-au prezentat ideea de casa ideala arhitectului Benjamin Garcia Saxa, iar acesta a reusit sa-i convinga ca nu este nimic anormal in a locui intr-o astfel de casa; dupa ce a primit ok-ul din partea lor a transformat ingenios doua containere metalice intr-o casa moderna cu o arhitectura care atrage privirile.

Noua resedinta este izbitor de simpla, iar costul de amenajare este mult sub 40.000 de dolari atat cat costa cea mai accesibila locuinta clasica de marimea si cu dotarile asemanatoare celei din containere. „Factorul cheie a fost cel legat de cost, care le-a permis sa-si asume riscul fara a-i pune pe proprietari sa-si epuizeze toate resursele finanicare”, spune Saxe. „Odata ce si-au dat seama ca dimensiunea nu conditioneaza confortul, a fost usor sa avansez acest proiect.”

Containerele de transport reciclate au fost achizitionate din portul Caldera din Costa Rica. „Containere de transport maritim scoase din uz se gasesc peste tot in lume la un cost relativ mic”, spune Saxe. „Cu un pic de creativitate si de intelegere a tehnicilor de constructie, interioarele pot fi modificate si personalizate pentru orice client.”

Aceasta locuinta ecologica a fost construita de doi muncitori in constructii si proprietarii, care erau familiarizati cu procesul de constructie, acestia studiind intr-un mediu aproximativ asemanator – inginerie industriala. „Noi nu am avut planuri pentru acest model de casa, ci doar o imagine 3D care sa ne ajute sa ne ghidam”, spune Saxe.

Fiecare container a fost asezat pe o structura de piloni din beton pentru o buna stabilitate. Podele din lemn au fost instalate in toata casa. Peretii sunt confectionati din gips-carton simplu la care s-a adaugat o izolatie industriala de calitate.

Via dwell.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole