Locuinta unui designer de interior: inovatie si indrazneala

Proprietarii acestei casei, Karen White si David MacNaughtan, au avut nevoie un arhitect desavarsit pentru a valorifica micul teren pe care-l aveau la dispozitie. Si l-au gasit in persoana lui Donald Chong; el a conceput solutia ingenioasa a desfasurarii acestei cladiri pe verticala. Karen este designer de interior si profesor de istorie a designului, asa ca aceasta familia a stiut exact ce isi doreste si ce sa-i ceara arhitectului.

Deschide Galeria

Majoritatea familiilor din acea zona, atunci cand se decid sa-si construiasca o casa aleg de obicei constructii solide din caramida, cu niste curti pe masura. Nu este cazul si aici. Arhitectul a proiectat si construit o cladire moderna din sticla si caramida, mult mai ingusta decat modelul caselor din imprejurimi.

„Am fost surprins de faptul ca proprietarii au ales acest loc atat de mic”, spune Donald Chong. Cand a vazut-o prima oara a ramas putin contrariat, mai ales ca pe teren se afla o casa subreda de 75 de metri patrati, cea mai veche si bizara cladire de pe strada. Dar pentru tanara familie construirea unei noi case a reprezentat o oportunitate de a se muta din vechiul apartament mai ales ca urma sa vina pe lume al doilea lor copil, iar asta insemna si nevoia unui spatiu de locuit mai mare. „Ne-am dorit sa traim intr-un mediu modern si sa avem loc suficient pentru o familie cu doi copii”, spune Karen.

Interioarele sunt cel putin la fel de indraznete ca si exteriorul. Domina formele precise, conturate in linii drepte cu o anume predispozitie pentru folosirea nuantelor deschise si a materialelor din sticla.

In partea din fata a curtii a foat amenajat un garaj si o mica curte plina de verdeata. Acesta poate fi locul de joaca ideal pentru cei mici dar poate fi si un loc bun pentru servirea cinei sau gazduirea unor mici petreceri de familie.

Sursa dwell.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole