Loft din Kiev de 20 de metri patrati, elegant si confortabil

De amenajarea acestui loft din Kiev s-a ocupat designerul si arhitectul ucrainean Denis Svirid. Preturile mari din domeniul imobiliarelor fac tot mai dificila gasirea unei locuinte confortabile dar care sa aiba un raport corect intre calitate si pret.


Deschide Galeria

Care a fost solutia pe care a gasit-o arhitectul? A creat si amenajat acest minunat loft la etajul superior al unei cladiri vechi, loft care nu are decat 20 de metri patrati, fiind superb amenajat, iar lemnul este elementul principal al designului interior.

Loftul a fost impartit pe doua niveluri. Jos se afla camera de zi si bucataria, combinate intr-o zona de tip open space. Sus, vom gasi amenajat un dormitor confortabil si minimalist, langa care se afla o baie eleganta de dimensiuni rezonabile.

In intreaga amenajare predomina albul si bejul, precum si nuantele lemnului podelei, treptelor de la scari, a tavanului dar si a raftului in care este integrat in mod inteligent un birou.

In mod ingenios acest birou poate fi ascuns cu ajutorul unei usi acoperite de o oglinda. Este cunoscut faptul ca oglinzile favorizeaza spatiile mici, iar in cazul acestui loft, efectul vizual produs de oglinda este binevenit. Amenajarea beneficiaza de o fereastra destul de mare care lasa sa intre in incapere suficienta lumina naturala.

Citeste si Apartament din Sao Paulo, neconventional si plin de culoare

Stilul pentru care s-a optat in amenajarea acestui loft, este fara indoiala cel scandinav. Prezenta lemnului in combinatie cu peretii albi,precum si a formelor drepte ale mobilei sunt adevarate embleme al locuintelor nordice.

In toata aceasta amenajare se poate observa talentul arhitectului si grija acestuia pentru pastrarea proportiilor. Nimic nu este depasit, nici imbinarile intre nuante, nici prezenta albului sau a lemnului, si poate parea cam mic spatiul, dar nici nu este nevoie de mai mult. Mai ales ca ritmul nebun al vietii cotidiene nu ne permite sa stam prea mult pe acasa. 

Sursa foto: daarchitecture.com

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...