Luminoasa si primitoare aceasta amenajare de bucatarie

Orice camera bine iluminata pare mai spatioasa si, implicit, iti inspira o stare de confort. Sa luam exemplul acestei amenajari de bucatarie.


Deschide Galeria

Unul din lucrurile pe care il remarci este suprafata redusa a camerei. Cu toate acestea, spatiul a fost bine optimizat, astfel incat sa poata fi integrate toate cele necesare unei bucatarii functionale, inclusiv un mic loc pentru luat mesele.

Unul din aspectele importante care trebuie remarcate este acela al felului cum iluminatul variat reuseste sa compenseze lipsa luminii naturale (bucataria nu are ferestre). De la corpul suspendat ce asigura un iluminat general, la spoturile incastrate din tavan, cat si la cele de sub dulapuri ce ofera o lumina de accent pentru blatul de lucru la corpul montat pe perete pentru o lumina difuza sau de ambient in jurul mesei. Astfel, toata bucataria este iluminata uniform, iar spatiul pare mai amplu, mai putin aglomerat.

Intr-un spatiu mic precum aceasta bucatarie, va trebui sa creezi un echilibru cromatic, cu putine tonuri inchise si doar cateva accente colorate. Pastreaza un fundal preponderent neutru, cu alb, crem sau bej astfel incat sa sporesti senzatia de luminozitate, de aerisit. Acesta a fost unul din principiile pe care bucataria aceasta s-a conturat, rezultatul fiind mai mult decat evident. Fronturile dulapurilor sunt albe, atat in partea superioara cat si in cea inferioara. Accentele in culori inchise au fost introduse la nivelul blatului de lucru, al mesei si al pardoselii. Combinatia alb-negru este una clasica, eleganta.

Mobilierul este dispus pe doua laturi, sub forma literei L, iar electrocasnicele au fost incorporate pentru a pastra totul unitar si ordonat. Dulapurile din partea superioara sunt inalte si merg pana tavan pentru a asigura cat mai mult loc unei depozitari variate.

Per ansamblu, aceasta bucatarie de aproximativ 7 metri patrati este una armonioasa si placuta, putand fi o excelenta sursa de inspiratie pentru toti cei care locuiesc in spatii mici si cauta solutii optime pentru propria amenajare.

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...