fbpx

Luminoasa si primitoare aceasta amenajare de bucatarie

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Orice camera bine iluminata pare mai spatioasa si, implicit, iti inspira o stare de confort. Sa luam exemplul acestei amenajari de bucatarie.

Deschide Galeria

Unul din lucrurile pe care il remarci este suprafata redusa a camerei. Cu toate acestea, spatiul a fost bine optimizat, astfel incat sa poata fi integrate toate cele necesare unei bucatarii functionale, inclusiv un mic loc pentru luat mesele.

Unul din aspectele importante care trebuie remarcate este acela al felului cum iluminatul variat reuseste sa compenseze lipsa luminii naturale (bucataria nu are ferestre). De la corpul suspendat ce asigura un iluminat general, la spoturile incastrate din tavan, cat si la cele de sub dulapuri ce ofera o lumina de accent pentru blatul de lucru la corpul montat pe perete pentru o lumina difuza sau de ambient in jurul mesei. Astfel, toata bucataria este iluminata uniform, iar spatiul pare mai amplu, mai putin aglomerat.

Intr-un spatiu mic precum aceasta bucatarie, va trebui sa creezi un echilibru cromatic, cu putine tonuri inchise si doar cateva accente colorate. Pastreaza un fundal preponderent neutru, cu alb, crem sau bej astfel incat sa sporesti senzatia de luminozitate, de aerisit. Acesta a fost unul din principiile pe care bucataria aceasta s-a conturat, rezultatul fiind mai mult decat evident. Fronturile dulapurilor sunt albe, atat in partea superioara cat si in cea inferioara. Accentele in culori inchise au fost introduse la nivelul blatului de lucru, al mesei si al pardoselii. Combinatia alb-negru este una clasica, eleganta.

Mobilierul este dispus pe doua laturi, sub forma literei L, iar electrocasnicele au fost incorporate pentru a pastra totul unitar si ordonat. Dulapurile din partea superioara sunt inalte si merg pana tavan pentru a asigura cat mai mult loc unei depozitari variate.

Per ansamblu, aceasta bucatarie de aproximativ 7 metri patrati este una armonioasa si placuta, putand fi o excelenta sursa de inspiratie pentru toti cei care locuiesc in spatii mici si cauta solutii optime pentru propria amenajare.

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament cu doua camere in stil industrial – Tavan negru si detalii rafinate

Daca pana acum va gandeati ca negrul intr-o amenajare...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Amenajare glam cu influente scandinave pentru un apartament de 3 camere din Constanta

Povestea de astazi este a unui apartament de trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...

Centrală termică pe gaz sau termoșemineu – ce tip de încălzire să alegi?

În ziua de astăzi, alegerea unei soluții de încălzire...