Made in Romania: Masa X, o poveste luminoasa in lemn stratificat

Pe final de octombrie, ne-am decis sa mergem in vizita, la un ceai de macese, la prietenii nostri de la Zest Collective, despre care va vom povesti mai multe intr-un alt articol si interviu despre ei. In casuta lor alba, cocheta si primitoare, cu tavane inalte, in care abia ce s-au mutat, tot mobilierul este facut de ele, cele trei arhitecte care au pornit cu un an in urma sa isi deseneze propria poveste, sub numele de Zest Collective.

Deschide Galeria

Ne-am asezat intr-o camera rotunda, luminata ca de inserat si de stat la taclale, invaluite de mirosul dulceag al ceaiului fierbinte asezat pe o masa care ne-a atras atentia inca de la prima privire fugara prin incapere si am decis sa le tragem de limba pe fete despre ea.

Am aflat ca masa se numeste X si este o lucrare de design de obiect, rezultat al colaborarii dintre ZEST Collective si fabricatia Kaustik. Este realizata din lemn stratificat si este finisata manual, iar designul pune in evidenta calitatile materialului prin imbinarea picioarelor cu blatul patrat al mesei astfel incat fibra lemnului stratificat sa fie aparenta in suprafata blatului.

Dar elementul de surpriza este altul. Masa X are incorporata in tablie o prisma alba cu o suprafata abstracta, perforata pe care noi initial am considerat-o „the artist’s touch”. Si chiar e evorba de o atingere. Pentru ca, la o simpla atingere a micului intrerupator mascat, de pe suprafata interioara a acestei prisme, ea se transforma intr-o lampa. Este o lampa sin Hi-Macs, gandita pentru a emite o lumina difuza, care sporeste caldura oricarei incaperi in care o veti regasi. Mai mult, lampa este detasabila si poate fi transportata oriunde aveti nevoie de ea.

Noi ne-am indragostit de ea si in curand, o masa X isi va face loc si in casuta din care va scriem noi zi de zi povesti. Daca va doriti si voi propria masa cu poveste, trimiteti un mail la design[at]zestcollective.ro, sau sunati la 0725945495

Design: Zest Collective

Producator: Kaustik
Fotograf: Uncle Jeb Studio

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole