Mâncare câini premium, super-premium și ultra-premium. Caracteristici și recomandări

Știai că deși câinii tind să crească rapid, nu se aplică același lucru și la sistemul lor imunitar? Atât sistemul imunitar, cât și cel digestiv al acestora se dezvoltă lent, motiv pentru care hrana capătă un rol de-a dreptul important. Doar extrăgându-și toate proprietățile nutritive necesare din mâncare, animalele de companie vor putea să se dezvolte armonios, fiind lipsite de probleme care să le dăuneze sănătății. Având în vedere că nu sunt mofturoase cu privire la ce mănâncă, va trebui să-ți asumi responsabilitatea tu, ca stăpân, că le asiguri o hrană care să le ofere toate vitaminele, mineralele și proprietățile nutritive de care au nevoie.

Mâncare câini: cum îți hrănești corect patrupedul în funcție de vârstă?

Când sunt pui, cățelușii primesc ca hrană doar laptele de la mamă până când împlinesc cinci săptămâni. După aceea, poți introduce ușor în alimentație mâncare uscată înmuiată, pentru a putea să o digere fără probleme. Pe parcurs ce zilele trec, porția de hrană solidă crește treptat, iar când împlinesc nouă săptămâni, se consideră că sunt complet înțărcați. Dacă ești în căutare de mâncare câini premium din ingrediente naturale, care să le asigure aportul necesar de vitamine, minerale, grăsimi și proteine, poți lua în considerare oferta prezentă la PetVet, un magazin cu articole pentru animale de companie din Cluj-Napoca.

Pe măsură ce cresc, prietenul tău patruped va avea nevoie de o hrană care să conțină cât mai multe grăsimi și proteine, dar și un echilibru perfect între vitamine și minerale, astfel încât aparatul locomotor să se dezvolte corespunzător, iar sistemul imunitar să poată face față tuturor provocărilor.

Cel mai bine ar fi să iei în considerare brandurile de încredere, care fabrică și comercializează mâncare premium, așa cum este și hrana completă de la Wolf’s Mountain Junior Valley cu cinci tipuri de pește și pui, fructe și legume, hipoalergenica, special concepută pentru câini cu vârsta cuprinsă între 1 – 12 luni. De menționat că nu este sănătos să mănânce hrană cu prea multe proteine, pentru că, în exces, acestea pot favoriza creșterea alertă a animăluțului, ceea ce afectează articulațiile.

Consultă cu atenție și eticheta de pe pachet, pentru a te asigura că îi oferi prietenului tău blănos cantitatea potrivită. Mulți stăpâni se întreabă care este vârsta la care ar trebui să se oprească din folosirea hranei pentru pui. Ei bine, rasele mici sunt considerate suficient de mature la vârsta de aproximativ nouă luni, iar câinii de talie mare se află în etapa de creștere până la aproximativ 2 ani.

Mâncarea câinelui: cât de avantajoasă este hrana uscată?

Pentru că are un aport ridicat de calorii, nu vor fi necesare cantități generoase pentru porția câinelui. De obicei, este menționată pe etichetă cantitatea necesară per porție pe care trebuie să i-o acorzi. În plus, este o modalitate curată de a-l hrăni, pentru că nu există riscul să lase urme lipicioase pe podea în momentul în care cade, iar resturile pot fi înlăturate cu ușurință cu ajutorul aspiratorului. De asemenea, este o alternativă perfectă pentru momentele în care călătorești cu prietenul tău patruped, fiind ușor de împachetat și transportat.

Mâncarea câinilor reprezintă un aspect important pe care trebuie să-l tratezi cu maximă seriozitate pentru ca aceștia să se dezvolte armonios și să aibă un corp cât mai sănătos, fiind sursa directă din care organismul lor își extrage toate proprietățile necesare.

Mâncarea câinelui: branduri de încredere pentru o alimentație sănătoasă

Este normal să cauți branduri de încredere atunci când vine vorba de hrana uscată a câinilor. La PetVet, din fericire, vei găsi hrană uscată pentru câini în diverse cantități, de la 500 g la 20 kg, pentru diverse vârste. În gama produselor ultra-premium intră Wildfull Adult în variante mini și mediu-maxi, din carne de miel, cu un aport ridicat de fibre, grăsimi, proteine brute, vitamine și minerale. Se adresează câinilor de talie mică pentru o alimentație adecvată, fără gluten și non-GMO (fără produse cu modificări genetice).

În categoria mâncării super-premium te poți baza pe branduri ca Monge Natural cu variante de vită și orez, miel și orez, somon și ton sau Julius K9 cu variante de miel și orez, păsări de curte și orez, pentru câini pui, adulți și seniori. Petnature este de un brand care asigură mâncare premium pentru câinii adulți, asigurând o serie de beneficii pentru sănătate.

La PetVet găsești toate aceste branduri de încredere care se ocupă de producția mâncării uscate premium, super-premium și ultra-premium pentru câini, de un real ajutor pentru sănătatea și dezvoltarea corespunzătoare a prietenului tău patruped. Acestea sunt apreciate pentru ingredientele de calitate superioară, care asigură nevoile nutriționale câinilor de toate vârstele.

 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole