Mansarda, un spatiu care stimuleaza imaginatia

Prin excelenta, mansarda este locul in care orice student isi doreste sa locuiasca pe perioada facultatii. Eroii romanelor sau ai filmelor romatice locuiau de obicei la mansarda. Scriitori de asemenea, tocmai pentru ca atmosfera intima care se creeaza in acest spatiu stimuleaza imaginatia.

Deschide Galeria

Mansarda ofera intimitatea necesara si dupa care tanjeste orice tanar, tocmai prin faptul ca este atipica datorita formei neobisnuite a tavanului si a pozitionarii ferestrelor. Acest lucru prezinta atat avantaje cat si dezavantaje in ceea ce priveste design-ul interior.

Arhitectura neobisnuita a peretilor si a tavanului va crea unghiuri ce face ca lumina sa se rasfranga intr-un mod special care dau un aer romantic si plin de caldura intregii incaperi.

Mansarda este locul ideal si pentru instalarea unui birou sau a unei mici biblioteci, dar si a unui dormitor. Daca detineti o mansarda foarte mica si vreti sa o amenajati, orientati-va spre o configuratie a mobilierului care economiseste spatiu.

De exemplu alegeti un pat suspendat sub care poate fi amenajat un birou. Sau un pat cu o platforma mare ce poate incorpora sertare sub el. Sub pat poate fi amenajat un loc pentru depozitarea cartilor, astfel incat sa le aveti mereu la indemana.

Citeste si Amenajare moderna si compacta pentru un apartament la mansarda​

De obicei mandarda nu beneficiaza de multa lumina, din cauza numarului mic de ferestre. De aceea daca doriti sa luminati putin spatiul vopsiti peretii in culori cat mai deschise.

Este indicat ca patul sa fie instalat in dreptul ferestrei, mai ales daca aceasta este in dreptul tavanului. Astfel privelistea pe care o veti avea stand in pat va fi deosebita atat ziua cat si noaptea.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole