fbpx

Mansarda, un spatiu care stimuleaza imaginatia

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Prin excelenta, mansarda este locul in care orice student isi doreste sa locuiasca pe perioada facultatii. Eroii romanelor sau ai filmelor romatice locuiau de obicei la mansarda. Scriitori de asemenea, tocmai pentru ca atmosfera intima care se creeaza in acest spatiu stimuleaza imaginatia.

Deschide Galeria

Mansarda ofera intimitatea necesara si dupa care tanjeste orice tanar, tocmai prin faptul ca este atipica datorita formei neobisnuite a tavanului si a pozitionarii ferestrelor. Acest lucru prezinta atat avantaje cat si dezavantaje in ceea ce priveste design-ul interior.

Arhitectura neobisnuita a peretilor si a tavanului va crea unghiuri ce face ca lumina sa se rasfranga intr-un mod special care dau un aer romantic si plin de caldura intregii incaperi.

Mansarda este locul ideal si pentru instalarea unui birou sau a unei mici biblioteci, dar si a unui dormitor. Daca detineti o mansarda foarte mica si vreti sa o amenajati, orientati-va spre o configuratie a mobilierului care economiseste spatiu.

De exemplu alegeti un pat suspendat sub care poate fi amenajat un birou. Sau un pat cu o platforma mare ce poate incorpora sertare sub el. Sub pat poate fi amenajat un loc pentru depozitarea cartilor, astfel incat sa le aveti mereu la indemana.

Citeste si Amenajare moderna si compacta pentru un apartament la mansarda​

De obicei mandarda nu beneficiaza de multa lumina, din cauza numarului mic de ferestre. De aceea daca doriti sa luminati putin spatiul vopsiti peretii in culori cat mai deschise.

Este indicat ca patul sa fie instalat in dreptul ferestrei, mai ales daca aceasta este in dreptul tavanului. Astfel privelistea pe care o veti avea stand in pat va fi deosebita atat ziua cat si noaptea.

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...