Marina Bay Sands-totul despre arhitectura acestui hotel

Marina Bay Sands este un complex hotelier iconic situat în Singapore, renumit pentru designul său distinctiv și pentru caracteristicile sale impresionante.

Sursă foto: wikipedia.org

Iată câteva detalii despre arhitectura acestui hotel impresionant:

Arhitect principal:

Marina Bay Sands a fost proiectat de arhitectul israelian-canadian Moshe Safdie. Construcția a început în 2009, iar complexul a fost inaugurat oficial pe 23 iunie 2010.

Designul general:

  1. Cele Trei Turnuri: Caracteristica principală a arhitecturii este reprezentată de cele trei turnuri în formă de carte de joc, fiecare având o înălțime de aproximativ 200 de metri. Acestea sunt interconectate de o platformă orizontală impresionantă la nivelul 57, cunoscută sub numele de „SkyPark”.
  2. SkyPark: Acesta este un deck în formă de barcă în vârf, care se întinde pe toate cele trei turnuri și oferă o vedere panoramică asupra orașului și a apei. SkyPark găzduiește și o piscină infinită impresionantă.
  3. Piscina Infinity: Este una dintre cele mai lungi piscine cu margine infinită din lume și oferă o panoramă uimitoare a orașului Singapore de la o înălțime de aproximativ 150 de metri.
  4. Centrul de Conferințe și Expoziții: Pe lângă facilitățile de cazare, complexul include și un centru de conferințe și expoziții pentru evenimente corporative și culturale.

Caracteristici suplimentare:

  1. Casino: Marina Bay Sands găzduiește un cazinou luxos, care este unul dintre cele mai mari din lume.
  2. Teatru: Complexul are un teatru impresionant care găzduiește spectacole și evenimente artistice importante.
  3. Grădină suspendată: Un spațiu verde spectaculos este integrat în designul SkyPark, oferind un loc relaxant și plăcut pentru oaspeți.
  4. Restaurante și Baruri: Complexul oferă o gamă variată de restaurante și baruri, inclusiv cele aflate în SkyPark, unde oamenii se pot bucura de priveliște în timp ce iau masa sau se relaxează cu o băutură.

Inovații tehnologice și ecologice:

  1. Sistemul de Reflecție Solară: Fațada turnurilor este proiectată pentru a reflecta razele soarelui, reducând astfel încălzirea excesivă a clădirii.
  2. Sistem de Reciclare a Apei: Complexul folosește un sistem eficient de colectare și reciclare a apei de ploaie pentru a întreținerea grădinii și alte facilități.

Marina Bay Sands a devenit un simbol iconic al skyline-ului Singapore și a atras atenția la nivel mondial pentru designul său inovator și facilitățile sale impresionante.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole