Mastile, solutia pentru integrarea in decor a caloriferelor

Caloriferele sunt voluminoase si au un aspect rigid, dar cu toate astea nu ne putem lipsi de ele. Daca v-ati plictisit de aspectul inestetic al caloriferelor vechi, de fonta, dar nici ati fi dispusi sa le schimbati solutia ar fi sa le acoperiti cu niste masti care le integreaza perfect in decor. Astfel ca nu este nevoie sa faceti alte interventii asupra sistemului de incalzire.

Deschide Galeria

Mastile pentru calorifer sunt ideale in cazul in care vreti sa faceti o schimbare a decorului din casa. Acestea pot fi adaptate cu usurinta in functie de cerintele clientului. Cea mai simpla masca decorativa pentru calorifer are trei laturi acoperite de un grilaj sau o plasa prin care sa poata trece caldura.

Mastile pot fi confectionate din materiale precum lemn, rigips, fier forjat sau inox, in functie de preferintele si de bugetul clientului. Se recomanda ca inaintea de a-l acoperi cu o masca, pentru evitarea pierderilor termice, sa se aplice o folie reflectorizanta intre perete si calorifer, care sa directioneze caldura spre interiorul camerei.

Citeste si Sfaturi pentru alegerea caloriferului

Exista magazine specializate care comercializeaza asemenea masti pentru calorifere dar de asemenea pot fi comandate si la orice tamplarie. Astfel puteti comanda dimensiunea dorita, culoarea si materialele din care sa fie facuta, pentru a se include perfect in decorul general al casei.

Pe langa aspectul estetic al mastiia mai sunt si insusirile practice. Deasupra masti putem pune obiectele marunte din casa: vaze, tablouri sau chiar ghivece cu flori, pe perioada calda a anului, cand nu pornim sistemul termic.

In galeria alaturata gasiti cateva sugestii care sa va inspire in alegerea mastii de calorifer care vi se potriveste cel mai bine.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole